The Telegraphin mukaan Valioliiga suunnittelee jatkavansa kautta 2019-20 vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Tavoitteena olisi saada kaikki loput sarjaottelut ja FA Cupin ratkaisevat pelit pelattua heinäkuun 11. päivään mennessä. Kaikki pelit tultaisiin pelaamaan tyhjille katsomoille.

Kuuden viikon mittainen rutistus olisi hyvin haastava, mutta ei mahdoton. Suunnitelma täyttäisi lähetysyhtiöiden, kuten BT Sportin ja Sky Sportsin vaatimukset, joten se ei tuottaisi taloudellisia takaiskuja millekään valioliigaseuralle.

Mikä tärkeintä, kauden 2019-20 viimeisteleminen kuudessa viikossa antaisi myös kaudelle 2020-21 mahdollisuuden alkaa ajallaan, eli elokuun 8. päivänä. Jos kausi saataisiin pelattua loppuun kuuden viikon aikana, pelaajilla olisi tasan neljä viikkoa aikaa levätä ja valmistautua uutta kautta varten.

[readmore from=koronavirus]

Kauden jatkuminen heinäkuun puolelle toisi kuitenkin ongelmia pelaajien sopimustilanteiden saralla. Peräti 68 valioliigapelaajan, kuten Chelsean Willianin ja Tottenhamin Jan Vertonghenin, nykyiset sopimukset päättyvät kesäkuun lopussa.

FIFA on kuitenkin valmis puuttumaan asiaan, jos pelaajien ja seurojen välillä syntyy erimielisyyksiä lyhytaikaisten jatkodiilien solmimisessa.

Kauden jatkaminen kesäkuun ensimmäisenä päivänä on vielä pelkkä tavoite. EM-kisojen siiryttyä vuodella eteenpäin suunnitelma on kuitenkin vahvasti sekä Valioliigan että EFL:n harkinnassa.