Newcastlen manageri on saanut tarpeekseen VAR:sta: ”Se pilaa viikosta toiseen tätä lajia”

© Kuva: Getty Images

Newcastlen manageri Steve Bruce on saanut tarpeekseen videotuomarijärjestelmä VAR:sta.

Brucen joukkue taipui tiistaina 0-1-lukemin sarjajumbo Sheffield Unitedille, joka nappasi samalla kauden ensimmäisen voittonsa Valioliigassa. Ottelun ainoa osuma syntyi toisella jaksolla Billy Sharpin rangaistuspotkusta, joka olisi jäänyt viheltämättä ilman VAR:ia.

Sharp kamppaili rangaistusalueella pallosta Newcastlen Federico Fernándezin kanssa, kun pallo osui Fernándezin käteen. Erotuomari Andrew Madley ei itse huomannut käsivirhettä, mutta videotarkistuksen jälkeen hän antoi tilanteesta pilkun.

Brucen oli vaikea sulattaa tuomiota. Hänen mielestä Sharpin otteet Fernándezia vastaan olivat sääntöjen rajamailla.

– Tuomari sai sen oikein ensimmäisellä kerralla. Se osui käteen, mutta se ei ollut tahallinen osuma. Se olisi voitu katsoa myös rikkeeksi häntä (Fernándezia) kohtaan, sanoi Bruce BBC:n mukaan.

– VAR:n pitäisi olla selkeitä ja ilmeisiä päätöksiä varten. En ymmärrä, miten joku voi istua 300 mailin päässä ruudun ääressä ja kääntää tuomion.

– Kaikki tietävät, että kun erotuomari menee katsomaan tilanteen ruudulta, niin siitä tulee pilkku. Se on säälittävää ja menee ymmärrykseni yli.

Bruce oli vihainen myös siitä, että maalintekijä Sharpin rike Fabian Schäriä vastaan katsottiin vain keltaisen kortin arvoiseksi.

– Billy Sharp veti kauhutaklauksen, josta olisi pitänyt tulla suora punainen. He eivät tarkastaneet sitä [videolta].

– Koko VAR-tilanne on naurettava, enkä usko kenenkään nauttivan siitä.

– Minun on vaikea kestää sitä. Se pilaa viikosta toiseen tätä lajia.