Valioliigan hallitseva mestari Liverpool nappasi avauskierroksella täyden pistepotin, mutta tiukka 4-3-voitto Leedsistä jätti kysymysmerkkejä ilmaan.

Liverpoolin puolustuksella ja etenkin luottotoppari Virgil van Dijkilla oli yllättäviä vaikeuksia sarjanousijaa vastaan. Leeds teki toisen maalinsa, kun van Dijk yritti syöttää pallon suoraan ilmasta joukkuekaverilleen, mutta tarjoilikin sen Leedsin Patrick Bamfordille, joka pääsi iskemään vieraiden toisen osuman.

Squawkan tilastojen mukaan yhdellekään toiselle kenttäpelaajalle ei ole sattunut kauden 2018-19 alusta lähtien yhtä monta maaliin johtanutta virhettä kuin van Dijkille, jonka mokat ovat tuottaneet vastustajalle kolme osumaa.

Squawka

@Squawka
Since the start of the 2018-19 season, no outfield player has made more errors leading to goals in the Premier League than Virgil van Dijk (3).

😬

Aston Villan entinen hyökkääjä, Valioliigassa 73 maalia iskenyt Gabriel Agbonlahor uskoo, että van Dijk ja muu Liverpoolin puolustus syyllistyi ylimielisyyteen, kun vastassa oli sarjanousija.

– Kaikki tietävät, että Virgil van Dijk on uskomaton puolustaja. Hän pystyy antamaan puolenvaihtoja pallon kanssa ja puolustussuuntaan kukaan ei halua kohdata häntä, kommentoi Agbonlahor Talksportille.

– Mutta minusta van Dijk oli eilen ylimielinen. Kun hän yritti sitä syöttöä, joka johti maaliin, minulle jäi sellainen kuva, että hän ajatteli ”Me pelaamme Leedsiä vastaan, tästä tulee helppo peli, eikä minun tarvitse pelata niin hyvin”.

Agbonlahorin mielestä van Dijkia ei sovi vielä verrata Vincent Kompanyn ja Rio Ferdinandin kaltaisiin Valioliigan topparilegendoihin.

– Van Dijk on mahtava puolustaja, ja hän tulee olemaan yksi tämän lajin parhaista puolustajista ikinä, mutta kun ihmiset laittavat hänet samaan kategoriaan Vincent Kompanyn ja Rio Ferdinandin kanssa…

Van Dijk (oik.) kirosi epäonnistumistaan Bamfordin tuotua Leedsin tasoihin. Kuva: Getty Images

– Minusta tuntuu, että ihmiset unohtavat ajan myötä, kuinka hyviä jotkut pelaajat olivat.

– Ihmiset unohtavat, kuinka hyvä Rio Ferdinand oli parhaimmillaan. Hänen kanssa ei halunnut olla edes samalla puolella kenttää!

– Sama juttu Kompanyn ja John Terryn kanssa. Heitä ei halunnut lähteä ohittamaan, koska he eivät antaneet mitään mahdollisuutta.

Agbonlahor uskoo, että muut joukkueet eivät tee samoja virheitä Leedsiä vastaan.

– Minusta tuntuu, että Liverpool oli puolustussuuntaan ylimielinen. Tuntui siltä, että he eivät tajunneet, kuinka hyvä joukkue Leeds todella on.

– Veikkaan, että monet joukkueet ovat jatkossa varuillaan Leedsiä vastaan, ja tämä toiminee herätyksenä myös Liverpoolille.