Watfordin tilanne ei ole montaa kertaa edelleen kesken olevan kauden aikana näyttänyt kovin valoisalta. Nigel Pearsonin valmennuksessa Hornets tosin otti pari askelta kohti Valioliigassa säilymistä, mutta kovin hatara joukkueen jalansija korkeimmalla tasolla edelleen on. Ennen pelien mahdollista uutta käynnistymistä se on taulukon sijalla 17, tasapisteissä putoamisalueella olevan Bournemouthin kanssa.

Koronatilanne ei todellakaan ole helpottanut seuran tilannetta suhteessa kilpailijoihinsa. Kapteeni Troy Deeneyn kieltäytyminen harjoituksista on ollut näkyvästi esillä. Hyökkääjä vetoaa terveysriskeihin. Perjantaina kerrottiin, ettei Deeneyn huoli ole turha; ainakin kolmella joukkueen pelaajalla epäiltiin perjantaina olevan tartunta.

Pearson myönsi tilanteen vakavuuden, mutta tarkensi että pelaajista ainoastaan Adrian Mariappalla on todettu tartunta. Kaksi muuta pelaajaa on vetätynyt karanteeniin, koska on ollut tekemisissä tartunnan saaneiden henkilöiden kanssa.

– Meillä on pari tapausta lisää. Heidän omat testituloksensa olivat negatiiviset, mutta he ovat olleet läheisessä kontaktissa sairastuneisiin. Kaikki eivät siis ole mukana harjoituksissa, manageri sanoi The Guardianin mukaan.

Seura on ryhtynyt tehostettuihin varotoimiin, ja tekee testejä nyt myös itse.

– Valioliiga nosti testattavien joukkuekohtaisen määrän neljästäkymmenestä viiteenkymmeneen. Sen päälle suoritamme itse testauksia henkilökunnalle ja heidän perheenjäsenilleen.

Pearsonin henkilökohtainen toiminta alleviivaa hänen suhtautumistaan kokonaisuuteen.

– Lähetin isäni asumaan Sheffieldiin. Hänelle ei enää ole turvallista asua kanssamme.