Wayne Rooney kritisoi Sir Alex Fergusonin vääriä lähestymistapoja isoissa finaaliotteluissa: ”Se oli itsetuhoista”

© Kuva: Getty Images

Wayne Rooney uskoo, että entinen Manchester United -manageri Sir Alex Ferguson lähestyi kevään 2009 ja 2011 Mestarien liiga -finaaleita väärällä tavalla. United hävisi molemmat loppuottelut Barcelonalle.

United eteni vuoden 2009 finaaliin turnauksen puolustavana mestarina, mutta hävisi sen 2-0-numeroilla. Kaksi vuotta myöhemmin Barcelona hoiti homman jälleen 3-1-erolla.

Rooneyn mielestä molemmat finaalitappiot olivat seuraamusta Fergusonin uhkarohkeasta lähestymistavasta.

– Vaikka seuralle, kuten Real Madrid on aina hankalaa luovuttaa vastustajalle pallonhallinta. Unitedilla on sama ongelma. Me hävisimme kaksi Mestarien liiga -finaalia Pep Guardiolan Barcelonaa vastaan, Rooney kritisoi Timesin kolumnissaan.

– Yritimme prässätä korkealta ja päästä heidän iholle. Se oli itsetuhoista. Muistan kun Sir Alex Ferguson sanoi: ”Me olemme Man United ja me tulemme hyökkäämään. Se on seuran kulttuurissa.” Minä en ollut siitä niinkään varma.

– Uskon jokaisen pelaajan tienneen mielessään, että se oli väärä lähestymistapa. Me hylkäsimme pelitavan, jolla menestyimme 2008 välierässä Barcelonaa vastaan. Meidät pelattiin ulos molemmissa peleissä.

– Itselleni ei ole merkitystä, miten voitamme nämä suuret Mestarien liiga -pelit, kunhan vain voittaa.

Lähde: Manchester Evening News


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?