Wayne Rooney paljasti haaveilleensa suursiirrosta: ”Olin päässäni valmis lähtemään Espanjaan”

© Kuva: Getty Images

Englannin maajoukkueen ja Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney sanoo, että hän ehti aikanaan jo lyhyesti miettiä, millaista olisi pelata Lionel Messin, Xavin, Andrés Iniestan ja Sergio Busquetsin kanssa Barcelonassa.

Nykyään Derbyssa pelaaja-valmentajana toimiva Rooney, 35, edusti Manchester Unitedia vuosina 2004-2017. Vuonna 2010 hän järkytti manchesterilaisjättiä jättämällä seuralle siirtopyynnön. Englannin entinen maajoukkuekippari teki lopulta pitkän jatkosopimuksen Unitedin kanssa, mutta hetkellisesti hän haaveili jo Barcelonan tähtisikermässä pelaamisesta.

– Kahden päivän ajan olin päässäni valmis lähtemään pelaamaan Espanjaan. Ihanteellisesti olisin halunnut mennä Barcelonaan, mutta Real Madrid vaikutti todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Myös Chelseasta oli puhetta, kertoi Rooney Unitedin podcastissa.

– Muistan, kun istuskelin yhtenä päivänä ja mietin, millaista olisi pelata siinä Barcelonan joukkueessa Messin, Xavin, Iniestan ja Busquetsin kanssa.

– Messi ei silloin pelannut samalla tavalla kuin nykyään, esimerkiksi ysipaikalla. Hän pelasi laidalla. Minä ajattelin, että istuisin siihen joukkueeseen täydellisesti. Olisin voinut myös tulla hakemaan palloa ja muut pelaajat olisivat voineet juosta linjan taakse. Muistan ajatelleeni sitä.

Rooneya huhuttiin myös paikalliskilpailija Manchester Cityyn, mutta hänen mukaansa Chelsea ja Espanja olivat realistisemmat vaihtoehdot.

– Uskoakseni siitä oli vankkaa tietoa, että Chelsea ja [José] Mourinho halusivat minut.

– Oli Real Madridia ja Barcelonaa, ja Man Citystäkin oli juttua, mutta sitä vaihtoehtoa ei ikinä ollut. Siitäkin oli huhuja, mutta nuo kolme muuta olivat paljon realistisempia vaihtoehtoja.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?