Valioliigassa pelaava Crystal Palace on julkaissut verkkosivuillaan keskiviikkona tiedotteen, joka koskee rasismia. Joukkueen norsunluunrannikkolainen pelaaja Wilfried Zaha on saanut jälleen rasistista kohtelua sosiaalisessa mediassa.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
We have taken action after Wilfried Zaha has again been subjected to racist abuse on social media.

We will not tolerate this behaviour being directed at any of our players and will fully support them in dealing with such incidents.

#CPFC

– Emme suvaitse tällaista käyttäytymistä, joka kohdistuu pelaajiimme. Tuemme heitä täysin tällaisten tapausten ratkaisemisessa. Kaikki toimet, jotka voimme seurana tehdä, toteutetaan heti, ja teemme tarvittaessa myös yhteistyötä muiden seurojen kanssa, seuran tiedotteessa kirjoitetaan.

Tämä ei valitettavasti ole ensimmäinen kerta, kun Zaha on kohdannut rasismia. Esimerkiksi viime keväänä mies sai rasistisia solvauksia ja tappouhkauksia valioliiga-ottelun jälkeen.

[readmore from=Rasismi]

Rasismi on ollut valitettavan paljon esillä brittifutiksessa viime aikoina. Seurat ja pelaajat ovat ottaneet asiaa paljon esille, ja suhtautuvat asiaan erittäin vakavasti.