Valioliigan ex-laituri pakeni palavasta hotellista keskellä yötä Zlatan Ibrahimovicin kanssa: ”Nukuin toinen silmä auki”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan entinen laitapelaaja Steven Pienaar on kertonut The Athleticin haastattelussa tarinan siitä, miten hän pakeni palavasta hotellista Zlatan Ibrahimovicin kanssa kaksikon edustaessa vielä Ajaxia.

Pienaar, 38, edusti urallaan esimerkiksi Evertonia, Tottenhamia ja Sunderlandia. Eteläafrikkalaispelaaja jäi eläkkeelle helmikuussa 2018, jonka jälkeen hän on työskennellyt Ajaxin juniorivalmentajana. Nyt hän on kelannut ajassa taaksepäin muistellakseen peliuransa erityisimpiä hetkiä.

– Minulla oli tapana nukkua samassa huoneessa Zlatanin ja Rafaelin (van der Vaart) kanssa. Muistan yhden ottelun Groningenissa, missä me vietimme myös ottelua edeltäneen illan. Huligaanit Hollannissa voivat olla melko aktiivisia, mutta meidän hotellimme oli melko syrjässä, emmekä me ajatelleet, että luvassa olisi minkäänlaisia ongelmia.

– Me söimme illallisen yhdessä ja menimme sen jälkeen huoneisiimme. Me katsoimme TV:tä ja menimme nukkumaan, kunnes seuran lääkäri herätti meidät aamuyöllä, päällään pelkät pyjamat. Hyvin rauhallisesti, hän pyysi meitä välttämään panikointia, ja poistumaan huoneesta laukkujen kanssa, koska hotellissa oli tulipalo.

– ”Mitä tarkoitat tulipalolla?”, minä kysyin.

– ”Joukkuebussi palaa”, hän vastasi.

Steven Pienaar. Kuva: Getty Images

– Silloin minä muistin, että se bussi oli parkkeerattu aivan meidän ikkunan alapuolelle. Vedin verhot sivuun, näin liekkien hyppivän ylös ja alas, ja pelkäsin sen bussin räjähtävän. Nostin laukkuni. Zlatan vain seisoi siinä ja huusi: ”Älä nyt noin vain lähde, sinun on otettava minunkin laukkuni!”

– Me odotime hotellin ulkopuolella 90 minuuttia, palellen, emmekä me olleet varmoja tullaanko ottelu edes pelaamaan. Ronald Koeman, meidän valmentajamme, käski meidät takaisin nukkumaan. Nukuin toinen silmä auki.

– Ottelua ei peruttu. Koeman, joka oli kuin isähahmo meille pelaajille, sanoi: ”Katsokaa mitä he (Groningenin fanit) laittoivat teidät kestämään. Ottakaa kaikki kylmä suihku, koska puolet teistä on vielä unessa, ja voittakaa tämä peli”. Me voitimme 2-0 ja Zlatan teki maalin.

Pienaar kuvaili suhdettaan Ibrahimoviciin hyvin läheiseksi. Kaksikko pelasi samaan aikaan Ajaxissa vuodesta 2001 vuoteen 2004, jonka jälkeen ruotsalaistähti siirtyi Juventukseen ja Pienaar kahta vuotta myöhemmin Borussia Dortmundiin.

– Zlatanilla ja minulla oli kummallakin yhden hengen sänky, mutta niiden välissä ei ollut kovinkaan paljoa tilaa. Joskus, ilman mitään syytä, hän alkoi potkimaan minua. Minulla ei ole mitään ideaa miksi, mutta hän oli kiva kaveri. Me asuimme lähekkäin ja pelasimme PlayStationia yhdessä. Ne olivat hyviä aikoja.

Pienaar pelasi yhteensä 214 ottelua Valioliigassa, rekisteröiden niissä nimiinsä 22 maalia ja 40 maalisyöttöä. Etelä-Afrikan maajoukkueessa hän esiintyi yhteensä 62 kertaa.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!