Kolmas kierros tarjosi etenkin manchesterilasseurojen kannattajille herkkua. Sekä City että United nuijivat vastustajansa maanrakoon. Man City vei vieraissa Tottenhamia lukemin 5-1 ja Manchester United puolestaan aiheutti Arsenalille yhden sen seurahistorian pahimmista tappioista 8-2!

 

Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 0-0

Aston Villa ei kovasta paineesta huolimatta saanut murrettua tiivistä Wolves puolustusta. Aston Villan Gabriel Agbonlahor ja Charles N’Zogbia olivat Villan parhaimmistoa ja Wolvesin puolustaja ja kapteeni Roger Johnson pelasi hyvän ottelun. Molemmat jatkavat tappioitta.

 

Wigan Athletic-QPR 2-0

W:Di Santo QPR:-

Joey Bartonin siirto toteutui hieman liian myöhään, eikä miestä ehditty rekisteröidä otteluun Wigania vastaan. Bartonista ei siis ollut apua pelikentällä, kun Wigan kuritti kotonaan lontoolaisia 2-0. Ottelun parhaimmistoa olivat Wiganin kolumbialainen pelimoottori Hugo Rodallega ja hyökkäyksessä kaksi maalia iskenyt Franco Di Santo.

Blackburn Rovers-Everton 0-1

B:- E: Arteta(rp)

Blackburn tuhri omat paikkansa oikein huolella, sillä joukkue möhli kaksi rangaistuspotkua kun toisen Tim Howard torjui ja toinen rangaistuspotku osui tolppaan. Kun ei itse tee maaleja, niin vastustaja iskee. Arteta iski ottelun lisäajalla pallon kotijoukkueen verkkoon. Ja kappas vain, rangaistuspotkusta.

 

Chelsea-Norwich 3-1

C: Bosingwa, Lampard, Mata N: Holt

Chelsean uusi keskikenttähankinta Juan Mata iski heti debyyttiottelussaan maalin. Hän tuli 68. minuutin kohdalla ja iski maalin aivan ottelun lopussa. Chelsea heräsi jälleen lopussa. Myös aiemmassa kotiottelussa West Bromwichia vastaan joukkue tuli vasta toisen puoliajan lopussa rinnalle ja ohi. Norwichia vastaan Frank Lampard iski voittomaalin vasta 82. minuutilla. Didier Drogba sai kovan iskun John Ruddylta ja Chelsea-hyökkääjä oli tajuttomana lähes 10 minuuttia.

 

Swansea City-Sunderland 0-0

Swansean ensimmäinen Valioliigaosuma saa edelleen odottaa itseään. Huono viimeistely ja molempien joukkueiden hyvä maalivahtipeli takasivat maalittoman tuloksen.

 

Liverpool-Bolton 3-1

L: Henderson, Skrtel, Adam B: Klasnic

Liverpool on todella osoittanut heräämisen merkkejä. Bolton oli ottelussa vastaantulija, kun Luis Suarez ja Stewart Downing dominoivat kenttää. Jordan Henderson ja Charlie Adam avasivat maalitilinsä Liverpoolin paidassa.

 

Newcastle United-Fulham 2-1

N: Best 2 F: Dempsey

Kotijoukkueen peli ei ollut ehkä kauneinta mahdollista, mutta tehokasta. Leon Bestin kaksi maalia ja kotijoukkueen maalivahti Tim Krulin mahtavat toisen puoliajan torjunnat pitivät pisteet St. James Parkilla.

 

Tottenham-Manchester City 1-5

T: Kaboul MC: Dzeko 4, Aguero

Manchester City on todella vahvassa vireessä. Se on tehnyt nyt kolmessa ottelussa peräti 12 maalia. Hyökkäyskalusto on todella pelottava. Uusi tulokas Samir Nasri oli ottelussa loistavalla pelipäällä syöttämällä kolme maalia. Ottelun ehdoton ykkönen oli kuitenkin Edin Dzeko neljällä osumallaan.

 

West Bromwich Albion-Stoke City 0-1

WBA:- SC: Shotton

Ottelu ei suurta hyökkäysjuhlaa tarjonnut, mutta lopussa vierailijat rokottivat kotijoukkueen virheestä. Ryan Shotton rankaisi aivan ottelun lopussa Ben Fosterin ja Gabriel Tamasin kommunikaatiovirheestä. Ottelun parhaimmistoa olivat WBA:n Youssouf Mulumbu ja Stoken Dean Whitehead ja Jonathan Woodgate.

 

Arsenal-Manchester United 8-2

M: Welbeck, Rooney 3, Young 2, Nani, Park Ji-Sung A: Walcott, van Persie

Wengerin asema ei kyllä varmasti ole näin epävarman ottelun jälkeen varma seuran peräsimessä. Rooney oli myös ottelun valopilkku maalaamalla kolmesti. Carl Jenkinson sai punaisen kortin ottelun lopussa toisen keltaisen kortin takia.