Arsenal – Swansea
Robin Van Persie iski San Marinoa vastaan neljä maalia, mutta jäi ilman lisäosumia Suomea vastaan. Hänen varaansa lasketaan jälleen paljon Gunnersin hyökkäyksessä. Vermaelenin loukkaantuminen on paha menetys Arsenalille, mutta puolustuksen luulisi ottaneen opiksi nöyryyttävästä 8-2 tappiosta Unitedia vastaan.

Arsenalin Theo Walcott ja Kieran Gibbs ovat jälleen pelikuntoisia ja uudet hankinnat Per Mertesacker, Mikel Arteta ja Yossi Benayoun nähtäneen myös kokoonpanossa. Sen sijaan Swansean viime hetken hankinnat Darnel Situ ja Rafiq Halliche eivät ole vielä pelikelpoisia.

Seurat ovat kohdanneet neljä kertaa historiansa aikana ja voitot ovat menneet tasan 2-2. Tosin viimeisin kohtaaminen pelattiin vuonna 1983. Kumpikaan seuroista ei ole saanut voittoa tililleen tällä kaudella.

Todella yllättävää on, että Swansea löytyy sarjataulukosta Arsenalia korkeammalta kolmen kierroksen jälkeen. Vielä erikoisempaa on se, että tämä on onnistunut ilman yhtään tehtyä maalia. Paineet avausmaalin tekemiseen Valioliigassa ovat suuret.

Seurojen tämän kauden tilastoista löytyy toinenkin mielenkiintoinen seikka: Arsenal on ”käytöstaulukossa” viimeisenä ja Swansea ensimmäisenä. Joutsenet ovat ottaneet vain yhden keltaisen alkukaudella, mutta Arsenal on kerryttänyt tiliään kolmella punaisella ja 10 keltaisella. Tämä kuvasta Gunnersien alkukauden ahdinkoa ja sekavaa mielentilaa.

Valioliiga.comin veikkaus:
Kaikista seuroista juuri Swansea lienee Arsenalille suotuisin kaamean murskatappion jälkeen. Kauden avausvoiton hankkiminen on todennäköisintä seuraa vastaan, joka ei ole onnistunut maalaamisessa kertaakaan alkukauden aikana. Siirtomarkkinoiden viime hetkillä hankitut vahvistukset ovat varmasti nostaneet pelaajien mielialaa ja voitto on todennäköinen. Tulos 4-0 ja Swansea saa odottaa avausmaaliaan vielä.

Everton – Aston Villa
Everton menetti seuransa ykköspelaajan Mikel Artetan Arsenaliin ja seuran fanit ovat todella pettyneitä sekä alkukauden esityksiin että pelaajatilanteeseen. Tilanne ei kuitenkaan tulosten valossa ole vielä huolestuttava sillä kahdesta pelistä tuloksena on voitto ja tappio. Seuran hankinnat Royston Drenthe ja Denis Stracqualursi lienevät kokoonpanossa. Evertonilla ei myöskään ole juuri huolia loukkaantumispuolella.

Aston Villan kärkimies Darren Bent joutui jättämään maajoukkuepelin väliin nivusongelman takia, mutta ottanee paikkansa Villan avauksessa Goodison Parkilla. Uudet hankinnat Jermaine Jenas ja Alan Hutton ovat todennäköisesti myös mukana ainakin penkillä, joskin Huttonia on myös vaivannut nivusvaiva. Maalivahti Shay Given on ollut todellinen lukko puolustuksen takana ja torjui myös maajoukkuetauolla hyvin.

Seurat ovat kohdanneet peräti 192 kertaa historiansa aikana. Villa on vienyt 72 ja Everton 70 ottelua. Viime vuosina tosin Aston Villa on ottanut selkeän niskaotteen, sillä takana on jo 10 tappiotonta ottelua Evertonista.

Evertonin Tim Cahililla on pitkä maaliton putki päällä, sillä hän ei ole onnistunut maalinteossa ollenkaan vuoden 2011 aikana. Silti hän on juuri se mies, joka tuo seuralleen suurimmat mahdollisuudet: kuusi maalia 11. seurojen viime kohtaamisessa.

Valioliiga.comin veikkaus:
Aston Villan kärki Darren Bent on tehnyt peräti seitsemän maalia viimeisessä 11. pelissä. Kauhukuvat seuran täydellisestä romahduksesta tähtipelaajien myynnin takia ovat osoittautuneet liioitelluiksi ja varsinkin puolustus on näyttänyt hyvältä. Evertonin viime hetken menetys (Arteta) vaikuttaa kovasti joukkueen pelinrakenteluun ja tämä ei voi olla näkymättä ottelussa. Villa lienee tyly vierasjoukkue ja ottanee Bentin maalilla maalin erolla voiton. Tulos 1-2.

Man City – Wigan
Manchesterin ”ikuinen kakkosjoukkue” on äitynyt hirmuvireeseen kauden alussa ja seuran vahvistukset ovat olleet nimensä veroisia. Maajoukkuepelissä sormensa murtanut Samir Nasri sai seuran lääkäriltä peliluvan ja on todennäköisesti avauksessa. Myös Micah Richards on pelikuntoinen. Gareth Barry ja Owen Hargreaves lienevät poissa kokoonpanosta.

Wigan joutuu tulemaan toimeen ilman loukkaantuneita Antolin Alcarazia ja Steven Gohouria. Uudet hankinnat Shaun Maloney, Albert Crusat ja Patrick van Aanholt ovat kaikki pelikykyisiä Cityä vastaan.

Manchesterilaiset ovat paperilla todella paljon kovempi joukkue eivätkä viimeaikaiset esitykset ainakaan vähennä spekulaatioita murskavoitosta. Ehkä jopa yllättävänä tilastona Wiganin mahdollisuuksien puolesta puhuu se, että seura on tällä hetkellä kaikista seuroista pisimpään pelannut tappioitta (seitsemän ottelua, kun viime kauden loppu lasketaan mukaan).

Viime kaudella Carlos Tevez iski kaikki kolme maalia seurojen kohtaamisessa ja hän on saanut kovin kaipaamansa perheen myös muuttamaan Manchesteriin. Luvassa voi olla hänelle kauden ensimmäinen avauskokoonpanon esiintyminen.

Edin Dzeko on ollut hirmu vireessä ensimmäisillä kierroksilla ja iskenyt jo enemmän maaleja kuin 17. muuta seuraa on onnistunut joukkueena iskemään. Ainoastaan ManU, Bolton ja City itse ovat tehneet enemmän kuin Dzekon oma maalimäärä kuusi.

Valioliiga.comin veikkaus:
City on aivan huikeassa vedossa ja isolla rahalla hankitut pelaajat ovat sopeutuneet todella nopeasti. Nasri syötti heti avauksessaan kolme maalia, vaikka koko viime kaudella onnistui syöttämään vain yhden. Tuntuu siltä, että huippupelaajat ovat sytyttäneet toinen toisena ilmi liekkeihin. Wiganin kauden avaus on ollut odotettua parempi ja seura ei ole vielä hävinnyt otteluakaan. Tämä putki päättyy Manchesteriin ja tiedossa on paha selkäsauna. Tulos 5-0.

Stoke – Liverpool
Stoken uudet hankinnat Peter Crouch, Cameron Jerome ja Wilson Palacios ovat mahdollisesti kaikki otteluun valittavassa miehistössä. Loukkaantumisten takia pois näillä näkymin jäävät Marc Wilson ja Rory Delap.

Liverpoolin puolustaja Glen Johnsonin odotetaan tekevän kauden debyyttinsä loukkaantumisen jälkeen. Myös uusi hankinta Craig Bellamy nähtäneen miehistössä. Poissa on edelleen Steven Gerrard.

Bellamyn paluu Pooliin on vähintäänkin tunteita nostattava ja miestä tuskin nähdään avauksessa, sillä Suarez ja Kuyt ovat pelanneet hyvin. Andy Carroll on jumittunut 35 miljoonan punnan siirtosummansa kanssa sivurooliin tehottomuutensa takia. Myös Englannin maajoukkueen valmentaja Capello on arvostellut miestä – tosin lähinnä elämäntavoista.

Liverpool ei ole voittanut Stokea heidän Britannia stadionillaan Valioliigan historiassa (kolme ottelua, joista kaksi tasapeliä ja yksi tappio). Yhteensä seurat ovat kohdanneet 123 kertaa, joista 62 on päätynyt Liverpoolin voittoon ja 27 Stoken.

Molemmat joukkueet ovat ilman tappioita kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen ja varsinkin Liverpoolin tulos on kahteen viime kauteen verrattuna kova. Nyt kerätyt seitsemän pistettä on yhtä paljon kuin kahdella aikaisemmalla kaudella yhteensä.

Valioliiga.comin veikkaus:
Stoke on todella kova kotijoukkue ja Liverpool on saanut kokea sen. Kertaakaan ei varsinaisen Valioliigan aikana ole Pool lähtenyt kotimatkalle täydellä pistepotilla. Nytkään se ei tule olemaan helppoa vaikka seura näyttää paremmalta kuin moneen vuoteen. Stoke vahvistui muutamilla hankinnoilla juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista, joten kotivoittokaan ei täysi yllätys olisi. Tulos 1-1.

Sunderland – Chelsea
Sunderlandin kärkimies Gyanin pelaaminen on epävarmaa maajoukkuepeleissä saadun vamman takia. Sen sijaan Arsenalista hankittu lainamies Nicklas Bendtner aloittanee kentällä, mutta aikaisemmin ManU:sta hankittua John O’Sheaa tuskin nähdään kentällä vieläkään.

Chelsea on saanut monta sairastupalaista takaisin, kun David Luiz ja Daniel Sturridge ovat pelikuntoisia. Myös Petr Cech on parantunut odotettua nopeammin ja on todennäköisesti kokoonpanossa. Raul Meireles saattaa tehdä myös ensiesiintymisensä joukkueessa. Ikävän näköisesti Norwich-ottelussa loukkaantunut Drogba ei sen sijaan ole kokoonpanossa.

Keskinäisissä otteluissa Chelsea on ollut vahvasti niskanpäällä. 13:sta viime kohtaamisesta tuloksena 12 voittoa ja 38 tehtyä maalia. Lontoolaiset tosin ovat avanneet kauden viime vuosia rauhallisemmin, joskin ilman tappioita. Maali-ilottelusta ovat vastanneet tällä kaudella lähinnä manchesterilaisseurat.

Sunderlandin hurjat pelaajamarkkinat ovat sekoittaneet joukkuetta ja yhteistä säveltä ei ole löytynyt. Seura on iskenyt vain yhden maalin avauspeleissä ja on vielä voitoitta. Tehottomuus ja heikot otteet eivät lupaa hyvää alkaneelta kaudelta, varsinkin kun viime kauden loppupuolisko oli todella huono.

Chelsealla on haasteena pitää kaikki seuran kuusi hyökkääjää tyytyväisenä ja varsinkin Torresin tilanne on mielenkiintoinen. Hurjalla rahalla viime kaudella Liverpoolista hankittu mies on vesittänyt ruutinsa pahanpäiväisesti ja Anelka on astelemassa marssimisjärjestyksessä miehen edelle.

Valioliiga.comin veikkaus:
Sunderlandin heikko avaus ja Chelsean hyvä historia Stadium of Lightilta puhuvat vierasvoiton puolesta. Tulos 1-4.

Wolverhampton – Tottenham
Wolvesin Matt Jarvis kärsii pienistä loukkaantumisista, mutta pelannee ottelussa. Keskikenttäpelaaja Guedioura päässee vaihtopenkille toivuttuaan nilkkavammastaan.

Tottenhamin uudet hankinnat Emmanuel Adebayor ja Scott Parker pelaavat ensi ottelunsa Spursin riveissä. Loukkaantuneiden listalta löytyy Rafael van der Vaart, William Galas, Sandro ja Steven Pienaar.

Wolves on avannut kauden lähes sensaatiomaisesti viime kauden tuloksiin nähden. Kaksi kertaa se on onnistunut pitämään oman pään puhtaana ja se on edelliskauden 66 päästetyn maalin jälkeen erittäin tervetullutta. Roger Johnsonin hankinta puolustukseen on selvästi tuonut uutta ilmettä susilaumalle.

Tottenham on kokenut kovan alun kaudelle, kun ensin avausottelu peruttiin Lontoon mellakoiden takia ja sen jälkeen heitä koulutettiin peräkkäin molempien manchesterilaisseurojen toimesta. Tuloksena seura majailee liigajumbona – tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena. Adebayorin tulo saattaa osoittautua todella tärkeäksi, jos ailahteleva mies löytää peli-ilonsa. Van der Vaartin loukkaantuminen on todella iso kolaus seuran keskikentälle.

Wolvesin Steven Fletcher on ollut kovassa vireessä ja jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Yhdeksässä ottelussa kuusi maalia kertoo paljon. Tottenhamin joukkue on myös jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi: kolmea voittoa viimeisestä 14:stä ottelusta.

Maalivahti Brad Friedel jatkanee huikeaa putkeaan Spursin maalilla, sillä ottelu on hänelle 269. perättäinen. Historiallinen putki alkoi vuoden 2004 toukokuussa ja on kaikkien aikojen pisin.

Valioliiga.comin veikkaus:
Tottenhamin alkukausi voisi näyttää tietenkin paremmalta, mutta ei ole sen vika että kaksi ensimmäistä pelattua ottelua on ollut huippuvireisiä manchesterilaisseuroja vastaan. Wolvesin hyvää alkua osasi odottaa ja he tulevatkin olemaan yksi kauden positiivisista yllättäjistä. Spurs saattaa jäädä vieläkin ilman avausvoittoa, mutta pisteen kera he lähtevät kotimatkalla. Tulos 2-2.

Bolton – Man Utd
Boltonin uudet hankinnat David Ngog, Gael Kakuta ja Dedryck Boyata ovat todennäköisesti miehistössä mukana. Stuart Holdenin ei sen sijaan odoteta olevan vielä pelikuntoinen vaikka hän pelasi reserveissä kuluneella viikolla.

Unitedin Chicharito päässee aloittamaan kauden ensimmäisen ottelunsa, kun huippuvireinen Danny Welbeck loukkaantui viime ottelussa. Puolustuksesta puuttuvat edelleen kapteeni Vidic ja Rafael sekä keskikentältä Valencia.

United on hävinnyt Boltonille viimeksi neljä vuotta sitten ja huikea kauden avaus 13:sta tehdyn maalin tykitys eivät kotijoukkueen tilannetta helpota. Bolton on muutenkin saanut vain yhden pisteen viimeisestä seitsemästä kohtaamisesta.

Manchesterilaisten tulitus viime kierroksella Arsenalia vastaan antaa odottaa paljon vaikka Welbeck onkin poissa. Chicharito tuskin jättää näytönpaikkaansa käyttämättä.

Boltonin kärkimies Ivan Klasnic on ollut myös kovassa vedossa ja hänen varassaan onkin seuran maalinteko jälleen. Uusi hankinta Ngog ei tilastoillaan vakuuta: keskiarvona yli 260 minuuttia peliä per tehty maali.

Unitedin puolustuksen takana torjuva ja kovasti arvosteltu David De Gea on kaikessa hiljaisuudessa torjunut jo 17 kertaa tällä kaudella. Luku on kaikista maalivahdeista suurin.

Jos kaikki merkit pitävät paikkansa, on Jussi Jääskeläiselle tulossa vilkas iltapuhde maalinsuulla. Manchesterilaisten tuore hankinta Ashley Young on väläytellyt huikeaa vetoaan jo useaan otteeseen ja tarjoilee namupasseja Rooneylle jatkuvasti.

Valioliiga.comin veikkaus:
Unitedin huikea maalinteko tahti rauhoittuu hieman. Bolton pystyy kotonaan hieman rajoittamaan tappotahtia, mutta jäävät silti punaisen vyöryn jalkoihin. Tulos 3-1.

Norwich – West Brom
Norwichin maalivahti John Ruddy on pelikiellossa ja kakkostorjuja Declan Rudd saa liigadebyyttinsä. James Vaughan on kuntoutunut ja tehnee oman debyyttinsä seurassa myös.

West Bromin maalitykki Peter Odemwingie pelannee lievästä nilkkavammastaan huolimatta. Zoltan Gera on kolmen ottelun pelikiellossa. Uusi hankinta Shane Long kärsii pienestä loukkaantumisesta, mutta saattaa olla miehistössä mukana.

Norwichin alku Valioliigassa on ollut hankala, sillä kolmessa ottelussa he ovat aiheuttaneet yhtä monta rangaistuspotkua ja ottaneet kaksi punaista. Otteet ovat silti olleet varovaisen positiivisia, vaikkei voittoa ole vielä tullut. Tosin myöskään WBA ei ole vielä kauden avausvoittoa ottanut.

Kotijoukkueen puolustuksen on pystyttävä pitämään kortit ja rangaistuspotkut loitolla, mutta samalla pyrkiä estämään vastustajien vetoja. Seuraa vastaan on lauottu 44 kertaa, joka on kaikista seuroista eniten.

Valioliiga.comin veikkaus:
West Bromin 1-0 häviö Stokelle oli ensimmäinen peli Roy Hodgsonin aikakaudella, jolloin seura ei tehnyt maalin maalia. Jos Odemwingie on pelikunnossa, tämä asia tuskin toistuu Norwichin vieraana. WBA ottanee avausvoiton ja purkaa kauden kolmesta häviöstä tulleet turhautumisensa sarjanousijaan. Tulos 1-3.

Fulham – Blackburn
Fulhamin Simon Davie on sivussa polvivamman takia. Ensiesiintymisensä seuran riveissä saattavat tehdä uudet hankinnat Bryan Ruiz, Zdenek Grygera ja Orlando Sa.

Blackburn joutuu tulemaan toimeen ilman Morten Gamst Pederseniä, mutta heidänkin uudet hankinnat Yakubu, Scott Dann ja Simon Vukcevic voivat olla miehistössä.

Vain Liverpool on onnistunut hakemaan täydet pisteet Fulhamin kotiareenalta tänä vuonna. Häviämällä tämän ottelun seura tekee historiaa huonoimmalla alullaan Valioliigassa. Tosin tilanne on vielä pahempi vastustajan riveissä…

Blackubrnin joukkue ei ole koko Englannin jalkapallohistoriassa hävinnyt neljää ensimmäistä peliään. Nyt alla on jo kolme häviötä ja nälkäinen Fulham joudutaan kohtaamaan heidän kotiluolassaan. Jo kolme perättäistä häviötä on ensimmäinen kerta Valioliigan historiassa.

Rovers on hävinnyt vain kaksi kymmenestä seurojen viime kohtaamisesta, joskin nämä kaksi tappiota ovat tulleet juuri Craven Cottagessa kahden viime vieraspelin aikana.

Valioliiga.comin veikkaus:
Fulham on hyvä kotijoukkue ja vastaan asettuva Blackburn ei ole hyvässä vedossa. Molemmilla on uusia hankintoja, mutta pelaajien ei voida olettaa olevan heti huippukunnossa. Fulham ottaa kotivoiton ja sysää Roversien kauden alun historian huonoimmaksi. Tulos 2-0.

QPR – Newcastle
QPR on selvästi vahvistunut, kun seura alkoi tehdä hankintoja odotetulla tavalla. Rahaa tiedettiin taustalta löytyneen, mutta seura piti siirtomarkkinoilla hiljaiseloa aina viime metreille saakka. Joey Barton, Luke Young ja Shaun Wright-Pihilips voivat kaikki olla heti avauksessa. Myös DJ Campbell palaa virustaudista parantuneena.

Newcastlen Davide Santon päässee vaihtomiehenä mukaan ensimmäiseen Magpies otteluunsa. Maalivahti Steve Harper on palannut polvivammansa jälkeen harjoittelemaan, joten hänet saatetaan nähdä vaihtopenkillä myös.

Ottelun selkeä kiintopiste on Joey Barton. Newcastle päästi hänet menemään ilmaiseksi ja QPR kiitti. Nyt mies tekee debyyttinsä kotijoukkueen riveissä ja vieraileva Magpies saa tuta entisen tähtensä vastustajan riveissä.

Newcastlen alkukausi on ollut todella hyvä. Kolmen kierroksen jälkeen seura on edelleen tappioitta, mutta tulivoimaa puuttuu edelleen. Andy Carrollin myynnin jälkeen seuran odotettiin tuovan markkinoilta uuden hyökkääjän miehistöön, mutta näin ei käynyt.

Myös QPR:llä on maalinteon kanssa ongelmia. Heidän selkeä ykköstähtensä Adel Taarabt on pelannut jo 14. ottelua ilman maalin maalia. Seuralla on takana neljä tappiota viimeisestä viidestä pelaamastaan ottelusta. Silti tunnelmat Loftus Roadilla ovat korkealla uusien hankintojen tuoman vahvistuksen takia.

Valioliiga.comin veikkaus:
Queens Park on ottanut jo kauden avausvoittonsa, mutta Newcastle ei tule päästämään heitä helpolla. Jos uudet hankinnat Bartonista Wright-Philipsiin ovat iskussa, voi tuloksena olla muutaman maalin voitto hyvän alkukauden ottaneesta Magpiesta. Jos taasen QPR:n joukkue ei saa heti yhteisestä juonesta kiinni, voi edessä olla rumalukuinen vierasvoitto. Valittakoon kultainen keskitie ja tulos 1-1.