Wolverhampton – Swansea

Joukkueet löytyvät sarjataulukon alemmasta keskikastista lähes peräkkäisiltä sijoilta. Swansealla pisteitä on yksi enemmän eli kahdeksan. Taistelijaparilla on molemmilla allaan tappiot. Swansea hävisi vieraissa Norwichille 3-1 ja Wolves vieraissa WBA:lle 2-0. Wolvesilla on kova tappioputki päällä.

Steven Fletcher ja Kevin Foley puuttuvat kotijoukkueelta. Vierailijoilta sivussa ovat paljon porukkaa. Stephen Dobbie, Craig Beattie, Kerny Agustien, Steven Caulker, Alan Tate ja Ferrie Bodde puuttuvat.

Valioliiga.comin veikkaus:
Swansea alkaa saamaan kiinni pääsarjatason jalkapallosta. Pisteitä piskuiselle walesilaisseuralle on tullut odotuksiin nähden kiitettävästi. Kotijoukkue vaeltaa varjojen mailla. Nyt Wolvesilla on kuitenkin kotonaan hyvä sauma katkaista tappioputki. Vierailijoilta puuttuu sen verran paljon pelaajia, että uskotaan kotijoukkueen voittoon lukemin 2-0.

Aston Villa – West Bromwich

Aston Villan tappioton alkukausi on kääntynyt ailahtelevaksi peliksi. Terä on hieman tylsistynyt. Viime ottelussaan Villa hävisi odotetusti Man Citylle vieraissa 1-4. West Bromwichilla on puolestaan alla kolme tappiotonta ottelua ja viime ottelussaan se voitti Wolverhamptonin 2-0 kotonaan.

Kotijoukkueelta sivussa ovat Jermaine Jenas ja Eric Lichaj. Vierailijoilla ei poissaoloja ole.

Valioliiga.comin veikkaus:
Aston Villan kovin terä on kateissa. Se on viime kaudesta heikentynyt ja se rupeaa näkymään sarjasijoituksessa. West Bromwich saattaa hyvän vireensä turvin omata yllätysmahdollisuuden tässä ottelussa. Gabriel Abgonlahor on loistanut kotiotteluissa, mutta Roy Hodgsonin suojatit osaavat kyllä puolustaa. Ottelussa on lisäksi paikallisderbyn makua. Vierailija yllättää Villan 0-1 lukemin..

Bolton – Sunderland

Bolton haki pitkästä aikaa täyden pistepotin vieraskentällä kun se kukisti heikon Wiganin vieraissa 3-1. Muuten peli on takkuillut, Sunderland hakee myös itseään. Suuri määrä uusia hankintoja kesällä ei ole vielä tuottanut toivottua tulosta. Sunderlandilla on allaan tappio Arsenalia vastaan,Molemmat joukkueet majailevat aivan sarjataulukon hännillä.

Kotijoukkueella ei poissaoloja ole. Vierailijoilta puuttuvat Fraizer Cambell ja Craig Gordon.

Valioliiga.comin veikkaus:
Molemmat joukkueet ovat pelanneet alakuloisesti.Etenkin Bolton on monessa ottelussa romahtanut täydellisesti. Sunderlandilla on sentään ollut tiukkoja otteluita. Vierailijoilla on monta pelaajaa, joilta voi odottaa tasonnostoa. Uskotaan vierailijoiden heräämiseen ja vierasvoittoon lukemin 1-3. Jääskeläinen joutuu jälleen poimimaan palloja verkosta.

Newcastle United – Wigan Athletic

Kotijoukkue Magpies pelaa loistavaa kautta. Joukkue on sarjataulukossa peräti neljäntenä 16 pisteellään. Vierailija Wigan on puolestaan oikeutetusti ja odotetusti toiseksi viimeisenä viidellä pisteellä. Wigan hävisi kotonaan toiselle alavireiselle Boltonille maalein 1-3 ja Newcastle puolestaan pelasi kotonaan tasapelin Tottenhamin kanssa. Tappioita seuralla ei vielä ole tullut.

Newcastlella ei poissaoloja ole muuta kuin Mike Williamson ja Wiganilla pelaajia ei puutu ollenkaan kokoonpanosta.

Valioliiga.comin veikkaus:
Newcastle on porskuttanut tappioitta tähän saakka. Tilastotappiota on varmasti odotettavissa, mutta tässä pelissä sitä ei tule. Vierailijoiden heikko materiaali ja pelivire puhuvat kovavireisen kotijoukkueen voiton puolesta. Newcastlelle voitto lukemin 5-1.

Liverpool – Norwich

Liverpool metsästi kotonaan Manchester Unitedilta pisteen ja se on kova suoritus. Joukkue jopa johti ottelua pitkään. Sarjataulukossa Liverpool on hilannut itsensä viidenneksi 14 pisteellään. Norwich on puolestaan pelannut erittäin pirteästi nousijajoukkueeksi. Se on sarjan keskivaiheilla 11 pisteellään. Se voitti viime ottelussaan toisen nousijajoukkueen Swansean lukemin 3-1.

Liverpool pääsee otteluun ilman loukkaantumisia, mutta Lucas on pelikiellossa. Kanarialinnuilta puuttuvat Zak Whitbread, James Vaughan, Daniel Ayala ja Elliott Ward.

Valioliiga.comin veikkaus:
Norwich on pelannut yläkanttiin ja nousijajoukkueen monasti todettu alkupirteys katoaa aikanaan. Alamäki saattaa hyvinkin alkaa tästä kamppailusta, sillä Norwichin materiaali on reippaasti heikompi kuin isännillä. Liverpool on voittanut viimeiset neljä keskinäistä kohtaamista. Niin tulee käymään nytkin ja kotijoukkue voittaa ottelun reippain 4-0 lukemin.

Arsenal – Stoke City

Kotijoukkueelta poissa ovat Vermaelen, Diaby, Gibbs, Jenkinson, Sagna ja Wilshere. Vierailta poissa ainakin Sidibe ja Fuller, mutta myös mahdollisesti Higginbotham ja Pennant.

Gunners on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi ja varsinkin van Persie on päässyt hyvään vireeseen. Vaikka Stoke onkin tähän väliin lontoolaisille hyvä mittari, on Stoke poistunut viimeiset yhdeksän kertaa hävinneenä Emirates Stadiumilta.

Vieraat voittivat selvällä voitolla Eurooppa liigass menneellä viikolla, kun taas Arsenal otti omansa Mestarien liigassa vasta kolmannella lisäminuutilla Ramseyn maalilla. Kummallekaan ei liene etua tai haittaa toista enemmän viikon euro-otteluista.

Arsenalin puolustus on edelleen haastavassa tilanteessa useiden loukkaantumisten ja alavireisen alkukauden takia. Stoke tosin on onnistunut aikaisemmissa kolmessa vierailuottelussaan Emiratesilla laukomaan vain kuusi kertaa kohti maalia ja ainut maali on syntynyt rangaistulaukauksesta.

Valioliiga.comin veikkaus:
Robin van Persien johdolla Arsenal on saanut pahimman kyykkäyksen pysäytettyä, mutta Stokea ei voida siltikään pitää todellisena mittarina nykykunnolle. Vierasjoukkue on haastavan paikan edessä, sillä voittoa ei Arsenalista ole tullut sitten vuoden 1981. Tuskin tulee nytkään – Arsenal vie 3-1.

Fulham – Everton

Fulhamilta poissa ovat Sa, Senderos ja Davies sekä mahdollisesti myös Murphy ja Ruiz, jotka ovat kärsineet polvivammoista. Vierailta loukkaantumisen takia poissa on Anichebe sekä mahdollisesti Heitinga ja McFadden polvivammojen takia.

Molemmat seurat ovat odotuksiin nähden alisuorittaneet alkukaudesta ja löytyvätkin sarjataulukon keskikastin huonommalta puolelta (Evertonilla tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna). Voitto olisi tärkeä Evertonille, sillä jos kolmen ottelun tappioputki venyy neljään, on se pisin putki heille sitten vuoden 2005.

Seurat ovat kohdanneet 20 kertaa pääsarjatasolla ja 18 kertaa ovat pisteet jääneet kotijoukkueelle. Fulham tunnetaan muutenkin vahvana kotijoukkueena, joten Everton joutuu kovaan testiin.

Valioliiga.comin veikkaus:
Evertonilla on vaarana ajautua pahimpaan tappioputkeensa sitten viime vuosikymmenen puolivälin. Ottaen huomioon seurojen vahvan kotivoittopainotteisen historian, ei kovin paljoa vierasvoiton varaan voi laskea. Andy Johnsonin poikkeuksellinen tehokkuus QPR-ottelussa saattaa jopa jatkua (mies ei ollut tehnyt viimeiseen lähes 50 otteluun edes yhteensä yhtä monta maalia kuin iski viime ottelussa). Kotijoukkue vie 2-0.

Man Utd – Man City

ManU:lta poissa on varmasti Rafael ja mahdollisesti myös toipilas Cleverly. Cityn ainoa huolenaihe on De Jong, joka ei välttämättä ole vielä pelikunnossa.

Tätä ottelua seuraa varmasti koko Valioliigamaailma. Ikuinen Manchesterin kakkonen City on ottanut paikan sarjan kärjessä ohi verivihollisensa Unitedin. Molemmat seurat ovat mättäneet maaleja tällä kaudella poikkeuksellisen paljon ja molempien pelaajahankinnat ovat näyttäneet heti alkukaudesta kyntensä.

United on tunnetusti yksi sarjan vaikeimmista, ellei se vaikein kotijoukkue. Viime kaudella tappioita ei tullut ollenkaan ja tämäkin kausi näyttää pelkkää vihreää. Viime kaudella City kaatui yhdellä historian komeimmista saksipotkumaaleista Wayne Rooneyn toimesta, joten tässäkin valossa tunnelatausta otteluun riittää.

United on viime vuosina kunnostautunut voittamaan Cityn yliajalla tehdyllä maalilla (kolme kertaa viimeisen kahdeksan ottelun aikana). Kotisaldo Old Traffordilla paikalliskilpailijaa vastaan on myös Unitedin puolella, sillä City on onnistunut voittamaan vain kerran viimeiseen 32. otteluun.

City on aloittanut kautensa kuitenkin niin vakuuttavasti, että puheet vierasvoitosta eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Hyökkäyskalusto on ollut jopa Unitedia tehokkaampaa ja sarjan kärkipaikka siirtyikin viime kierroksella sinisten haltuun kahden pisteen turvin.

Valioliiga.comin veikkaus:
Vaikka City on ollut todella vahva kauden alussa ja United onkin näyttänyt kuolevaisuuden merkkejä, on sinipaidat liian kovan paikan edessä saapuessaan Old Traffordille. Red Devilsin kotikunto on ollut niin vakuuttavaa, että on vaikea nähdä tilanteen muuttuvan. Sir Alex Ferguson ei varmasti anna paikallisvastustajan hyppiä nenille ja United ottaa tiukan 3-2 voiton.

Blackburn – Tottenham

Kotijoukkueelta poissa ovat Dunn, Nelsen, Salgado ja Grella sekä mahdollisesti myös Pedersen. Vierailta taasen uupuvat varmasti Corluka, Gallas, Dawson, King, Kranjcar ja Huddlestone. Myös Lennonin ja Sandron pelaaminen on epävarmaa.

Blackburn on avannut kautensa todella surkeasti ja löytyykin sarjan jumbopaikalta. Fanit tahtovat manageri Keanin jo ulos seurasta ja pelaajienkin rivit ovat rakoilleet pahasti. Tilannetta ei helpota seuran pitkä sairaslista.

Spurs on päässyt hyvään vauhtiin ja on pelannut tappioitta viimeiset yhdeksän peliä kaikki sarjat mukaan lukien. Roversin tapaan myös vieraat kärsivät pitkästä sairaslistasta.

Europelin pelaaminen menneellä viikolla tuskin on väsyttänyt hyvässä kunnossa olevaa Tottenhamia, joten kotijoukkueen tehtävä näyttää todella ylivoimaiselta.

Valioliiga.comin veikkaus:
Blackburnin tilanne on todella tukala ja seura ei varmasti olisi tahtonut tähän paikkaan huippukuntoista Tottenhamia. Manageri Steve Keanin tilanne alkaa olla todella liipaisimella, kun kotitappio tulee. Spurs vie 0-4.

QPR – Chelsea

Rangersilta poissa ovat Campbell, Dyer, Gabbidon ja Hulse sekä mahdollisesti myös Connolly ja Taarabt. Chelsealta riveistä puuttuvat Hilário, Ramires ja Essien sekä Torres kärsii edelleen pelikieltoaan.

Lontoolaisten kohtaamisessa ei ole kuin yksi ennakkosuosikki ja se on vieraileva Chelsea. Sarjanousija QPR ei ole väläytellyt kuin ajoittain Valioliigassa, kun taas vieraat ovat tehneet vakuuttavaa jälkeä sarjassa ja ovat tukevasti kolmantena manchesterilaisten jälkeen.

QPR on onnistunut voittamaan Chelsean vain kerran 14. viime kohtaamiseen, mutta ovat silti sijoittuneet sarjataulukossa paremmin viimeisestä neljästä yhteisestä pääsarjakaudesta kolme kertaa.

Valioliiga.comin veikkaus:
Chelsea on liian vahva QPR:lle ja jatkaa vahvaa menoaan. Seura tosin ei ole onnistunut pitämään omaa päätänsä puhtaana ja tämä putki on jo venähtänyt seitsemän ottelun mittaiseksi. Pientä haavoittuvuutta on siis koko kauden ollut, mutta QPR:n pelissä sitä on ollut huomattavasti enemmän. Chelsea vie ilman hyvään kuntoon päässyttä Torresiakin 0-5.