Eilen pelatulla Mestarien liigan kierroksella Arsenal varmisti jatkopaikkansa hirmuvireessä olevan Robin van Persien kahdella maalilla. Vastustaja Dortmundin lisäajalla tekemä kavennus ei enää saksalaisia nostanut takaisin taistoon vaan Gunners varmisti paikkansa ensimmäisellä jatkopelikierroksella. Joukkueen kapteeni van Persie on tehnyt nyt peräti 33 maalia vuoden 2011 aikana.

Toinen lontoolaisseura Chelsea jatkaa Valioliigassa näyttämiään heikkoja otteita. Seura menetti johtonsa ja hävisi viimehetken maalilla Bayer Leverkusenille. Chelsean selviytyminen jatkoon lohkovaiheesta ei ole enää täysin heidän omissa käsissään, sillä lohkon kaikki kolme kärkiseuraa ovat tasapisteissä ennen viimeistä kierrosta. Lontoolaiset kohtaavat Valencian, joka on tällä hetkellä kolmikosta putoajan paikalla. Lohkon kärkeen noussut Leverkusen pelaa jo mahdollisuutensa menettänyttä Genkiä vastaan.

Neljästä Valioliigajoukkueesta ainoastaan Arsenal on onnistunut varmistamaan jatkopaikkansa ennen viimeistä kierrosta. Manchester Unitedin tilanne näyttää jäljellä olevasta kolmikosta turvallisimmalta, sillä heille riittää jo tasapelikin Baselia vastaan. Toinen manchesterilaisseura City ei välttämättä saa jatkopaikkaa edes voittamalla lohkokärki Bayern Munchenia, joten heidän mahdollisuuksiaan voi pitää heikoimpana.

Viimeinen kierros pelataan 6.-7.12.