Hohhoijakkaa! Olisihan tämä pitänyt arvata: Kun toimitus on estynyt tekemään juttunsa, tapahtuu Valioliigassa todenteolla.

Lähdetään purkamaan menneitä otteluita Wiganin huikeasta vireestä. Newcastle liittyi niiden kärkiseurojen joukkoon, jotka ovat tulleet nyt loppukaudella Wiganin nuijimaksi. Lukemat tosin ovat poikkeuksellisen karut.

Victor Moseksen kahden maalin johdolla nuiji Wigan Magpiesin peräti 4-0. Europaikoille haikaileva Newcastle otti kaikki maalit takkiinsa jo ensimmäisellä puoliajalla.

Voiton myötä Athletics otti vankan aseman sarjapaikan säilyttämiseen, sillä kun enää kaksi kierrosta on jäljellä, on ensimmäiseen putoajan paikkaan nyt kolme pistettä.

Muuten putoamistaistelussa Blackburnin 2-0 tappio Tottenhamille tiesi lähes varmaa putoamista sarjaporrasta alaspäin. Matkaa on kolme pistettä rajan yläpuolelle, mutta tämän hetkisillä otteilla ei asiaa ensi kaudella Valioliigaan ole.

Viimeinen sarjapaikka ratkottaneen siis QPR:n ja ottelun vähemmän pelanneen Boltonin välillä. Todennäköisempää taitaa olla Boltonin säilyminen, sillä QPR:n romahdus Chelseaa vastaan sekä jäljellä oleva ottelu Manchester Cityä vastaan tietänevät paluuta Mestaruussarjaan.

Sarjan kärkitaistossa käytiin ottelu, jota seurattiin ympäri maailmaa yli 650 miljoonan ihmisen toimesta. Kyseessä siis oli Vappu aaton manchesterilaisten kohtaamisesta, joka ei pelillisesti lopulta päätä huimannut.

Cityn 1-0 oli ottelun tapahtumien perusteella oikeutettu tulos, jonka avulla Manchesterin siniset ottivat vahvan kiinnityksen jo kertaalleen kauas karanneeseen sarjamestaruuteen.

Jos pistemenetyksiä ei tule, on City todennäköinen mestari.

Palataksemme Europelipaikoista taisteleviin joukkueisiin, lienee etuoikeutettua mainita ensin yksi nimi: Fernando Torres. Koko kauden tehojensa kanssa tuskaillut espanjalainen on päässyt hurjaan vauhtiin loppukaudesta.

QPR:n verkkaan isketty hattutemppu nosti miehen osakkeita Euroopan mestaruusturnaustakin ajatellen.

Arsenalin tasapeli Stokea vastaan jätti seuran kolmospaikan uhatuksi, sillä pahimmat uhkaajat Tottenham ja Newcastle ovat neljän pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneina. Kaksikon perässä hengittää Chelsea yhden pisteen päässä.

Liverpoolin synkkä kausi sai jatkoa, kun kakkosmiehistöään Cupfinaalin takia peluuttanut Kenny Dalglish joutui poistumaan kentältä 0-1 tappio niskassaan. Fulhamin voitto oli seuran historian ensimmäinen Poolin kotiluolasta.

Liverpool – Fulham 0-1
Stoke – Everton 1-1
Man City – Man Utd 1-0
Tottenham – Blackburn 2-0
Chelsea – QPR 6-1
Norwich – Liverpool 0-3
Everton – Fulham 4-0
Stoke – Arsenal 1-1
Sunderland – Bolton 2-2
Swansea – Wolves 4-4
West Brom – Aston Villa 0-0
Wigan – Newcastle 4-0