Manchester Unitedin toppari Rio Ferdinandin edustaja on ruotinut voimakkain sanoin maajoukkuemanageri Roy Hodgsonin valintoja. Kun Gary Cahill loukkaantui viime viikolla harjoitusottelussa, kutsui Hodgson Liverpoolin kokemattoman laitapuolustajan Martin Kellyn mukaan kisoihin.

Sunnuntaina Ferdinand itse Twiittasi: ”What reasons?????!!!” (vapaa suomennos: ”Miksi??!!”) ja ilmaisi näin pettymyksensä myös omatoimisesti. Kieltämättä ”Hodarin” valinnat ovat olleet erittäin paljon Liverpoolin pelaajia suosivia ja tässä tapauksessa jo äärimmilleen United konkaria syrjiviä. Kun kokeneita pelaajia on loukkaantumisten takia jäänyt ulos kisoista jo kolme, olisi viimeistään Cahillin kohdalla pitänyt olla Ferninandin kanssa neuvottelut kisoihin tulemisesta.

33-vuotias Ferdinand on pelannut yli 80 maaottelua ja oli tälläkin kaudella terveenä ollessaan Unitedin puolustuksen lukkona. Toki ikä on verottanut englantilaisen nopeutta kentällä, mutta niin on esimerkiksi Chelsean kippari John Terrynkin, joka valittiin suoraan maajoukkueeseen.

Vaikka Hodgson väittää taustalla olevan pelilliset syyt, on viimeistään nyt ilmiselvää, että näin ei ole. Hodgson ottaa näin omalla tavallaan kantaa Terryn ja Rion veljen Antonin väliseen tulevaan oikeudenkäyntiin. Toiminnasta päätellen maajoukkuevalmentajalla on mielessään joko se, että a) hän ei halua Terryn ja Ferninandin mahdollisesti tulehtuneita välejä häiritsemään kisoja tai b) hän pitää Terryä syyttömänä ja antaa tälle näin oman äänensä kohtelemalla Ferninandia nähdyllä tavalla.

Hodgsonin alkuperäisiin valintoihin kuului tukku iäkkäitä pelaajia (Lampard, Terry, Barry, Gerrard), joten tämäkään tuskin on mikään selitys tehdyille valinnoille. Brittimediassa arvostellaan nyt todella voimakkaasti Hodgsonin toimintaa ja ihmetellään kuinka surkean kauden pelanneen Liverpoolin pelaajat yksi toisensa jälkeen löytyvät maajoukkueesta. Osa on varmasti paikkansa ansainnut kisoissa (varsinkin kapteeni Steven Gerrard), mutta muutamalla ei kauden aikaiset näytöt pitäisi riittää edes harkitsemisasteelle. Varsinkin, kun tarjolla olisi ollut Ferdinandia ja esimerkiksi Valioliigan mestarijoukkueen Micah Richardsia, joka tosin suuttui alkuperäisistä valinnoista niin ettei suostunut varasijoille.

Ferdinandin edustajan toimiva Jamie Moralee pitää todella epäkunnioittavana ja suorastaan röyhkeänä käytöksenä nykyistä tapaa johtaa maajoukkuetta: ”Tämä on todella epäkunnioittavaa. Totaalista kunnioituksen puutetta Hodgsonilta ja FA:lta!”. Tilastot eivät tosiaankana puhu Kellyn valinnan puolesta, sillä nuori puolustaja pelasi päättyneellä kaudella vain 12. kertaa kahdeksanneksi sijoittuneen Liverpoolin avauksessa. Tämä tekee hänen Valioliigauransa 22. pelin mittaiseksi. Hän on jo kuudes kisoihin valittu Liverpoolin pelaaja.

John Terryn rinalla Englannin alakerrassa aloittanee nyt Joleon Lescott. Cahillin kohtalona on mennä pitkän loukkaantumislistan jatkoksi. Listalla ovat jo ennestään Gareth Barry, Frank Lampard, Michael Dawson, John Ruddy, Darren Bent, Chris Smalling, Kyle Walker, Jack Wilshere ja Jack Rodwell.