Osalle Hollannin pelaajista on huudeltu erilaisia rasistisia huutoja ja lauluja joukkeen harjoituksissa Krakovassa. Joukkueen kapteeni Mark Van Bommel tuomitsee käytöksen häpeälliseksi.

Van Bommel johdatti koko joukkueen takaisin pukukoppien suojaan välittömästi, kun puolalaiset ”kannattajat” alkoivat huutelemaan ja laulamaan osalle pelaajista: ”Tämä on todella häpeällistä, varsinkin kun palasimme juuri Auschwitzistä. Viemme asian UEFA:n käsiteltäväksi ja jos sama jatkuu otteluissa, pyydämme tuomaria keskeyttämään pelin ja ohjaamaan kaikki pukusuojien puolelle”.

Osa hollantilaisista toimittajista on raportoinut täysin vastakkaisesta kannasta ja ilmoittaneet, etteivät kuulleet mitään tällaista harjoituksien aikana. Van Bommel vastasi tähän, että journalistien tulisi avata korvansa: ”Jos kuulitte sen, ettekä kuitenkaan mukamas halunneet kuulla sitä, se on jopa pahempaa”.

Nyt media odottaa mielenkiinnolla, kun Englanti tulee tänään harjoittelemaan ensimmäistä kertaa avoimin ovin ja paikalle odotetaan yli 3 500 katsojaa.