C-lohkon avauskierros on pelattu. Hallitseva mestari Espanja tasasi pisteet Italian kanssa maalein 1-1. Kroatia ei antanut Irlannin yllättää. Italian maalin teki Antonio Di Natale. Espanjalta onnistui puolestaan Cesc Fabregas. Mario Mandzukic viimeisteli Kroatialle kaksi ja Nikica Jelavic yhden maalin. Irlannin ainokaisen teki Sean St.Ledger.

Espanjan ja Italian välinen ottelu oli melko pitkään varovaista tunnustelua. Espanja hallitsi palloa, muttei onnistunut pääsemään vaarallisiin tilanteisiin.

Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin pari vaarallista paikkaa molemmissa päissä. Claudio Marchisio pääsi jatkamaan Antonio Cassanon syötön suoraan ilmasta. Iker Casillas onnistui kuitenkin torjumaan. Niin ikään Thiago Motta pääsi yrittämään maalintekoa tuloksetta. Xavi puolestaan vapautti Andres Iniestan hyvään paikkaan. Iniesta nosti pallon yli Gianluigi Buffonin vartioiman maalin.

Toisella puoliajalla Mario Balotelli pääsi Sergio Ramosin virheen seurauksena puolittain läpi. Aikailu kostautui, ja Ramos pääsi katkoon. Pian tilanteen jälkeen Italian valmentaja Giovanni Trapattoni vaihtoi Antonio Di Natalen Balotellin tilalle. Vaihto oli onnistunut, sillä Di Natale vei Italian johtoon Andrea Pirlon erinomaisesta syötöstä.

Vain kolme minuuttia myöhemmin David Silva vapautti Cesc Fabregasin maalintekoon. Loppupuolella sisään vaihdetulla Fernando Torresilla oli paikka ratkaista ottelu Espanjalle. Ruuti oli menneen kauden tavoin märkää.

Illan toisessa ottelussa Kroatia kaatoi Irlannin maalein 1-3. Mario Mandzukic avasi maalihanat kulmapotkun jälkitilanteesta jo kolmannella peliminuutilla.

Irlanti tasoitti ottelun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun toppari Sean St.Ledger puski Aiden McGeadyn keskityksen maaliin.

Lopullisesti Kroatia jätti Irlannin taakseen ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla. Evertonissa hyvän loppukauden pelannut Nikica Jelavic sijoitti paitsiolta haiskahtaneen tilanteen jälkeen pallon ohi Stipe Pletikosan.

Mandzukic puski illan toisen osumansa välittömästi toisen puoliajan alkuun. Osuma oli jokseenkin onnekas, sillä pallo kimposi tolpasta maalivahti Shay Givenin päähän ja siitä maaliin.

Tappion myötä Irlannin mahdollisuudet jatkopeleihin kokivat kenties kestämättömän kolauksen.