C-lohkon toisen ottelukierroksen kamppailut on saatu päätökseen. Illan ensimmäisessä ottelussa Italia ja Irlanti päätyivät 1-1 -tasapeliin. Jälkimmäisessä ottelussa Espanja murskasi Irlannin lukemin 4-0.

Ensimmäisessä pelissä parjattu Mario Balotelli oli alusta asti pirteällä pelipäällä. Kolmen minuutin pelin jälkeen Balotelli laukoi rangaistusalueen sisältä ohi maalin.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin Antonio Cassano syötti Balotellille, joka laukoi kovaa, mutta päin Kroatian maalivahtia Stipe Pletikosaa.

Ensimmäisen puoliajan loppu mentiin täysin Italian komennossa. Hyvä vaihe kruunautui maalilla, kun 39 minuutin kohdalla Balotellia rikottiin rangaistusalueen rajalla. Vapaapotkuspesialisti Andrea Pirlon kierteinen laukaus upposi etukulmasta maaliin.

Toisella puoliajalla roolit muuttuivat. Italia passivoitui, ja Kroatia alkoi saada otetta. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Ivan Strinicin keskitys löysi Mario Mandzukicin, joka toi Kroatian tasoihin. Enempää maaleja ei ottelussa nähty. Maalinsa myötä Mandzukic on osunut turnauksessa jo kolmesti.

Illan toisessa kamppailussa Espanja ei jättänyt mitään sattuman varaan. Fernando Torres kiitti vastuusta jo neljän minuutin pelin jälkeen. Pallo hiukan sekavan tilanteen jälkeen haltuun, muutama askel ja laukaus yläkulmaan.

Ensimmäinen puoliaika sujui täysin Espanjan hallussa, vaikkei lisäosumia nähty.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata niin ikään vain neljä minuuttia, kun David Silva vei Espanjan kahden maalin johtoon.

56. minuutilla keskikentän maestro Xavi pääsi laukomaan noin seitsemästä metristä. Irlannin maalivahti Shay Given esitti turnauksen kenties upeimman torjunnan venyttämällä sormensa laukauksen eteen.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Torres katkaisi Irlannin selkärangan illan toisella osumallaan. Miehen vapautti läpiajoon Silva.

Espanjan neljännen maalin viimeisteli vartti ennen loppua sisään vaihdettu Cesc Fabregas.

Lohkon viimeisellä kierroksella kohtaavat Espanja ja Kroatia sekä Italia ja Irlanti. Irlanti on jo varmasti ulkona jatkopeleistä. Sen sijaan mikäli Italia voittaa Irlannin ja Espanja pelaa Kroatian kanssa tasan, lohkon kolmella parhaalla on kaikilla viisi pistettä, jolloin Espanjan tämän iltainen 4-0 -voitto voi nousta arvoon arvaamattomaan.