Valioliigaseurat ovat käyttäneet kesän aikana kymmeniä miljoonia puntia pelaajahankintoihin. Valioliiga.com päätti laittaa uudet tuttavuudet järjestykseen.

1. Eden Hazard (Chelsea)

Hazard oli pakko nostaa jo parhaiden keskikenttämiesten listalle, vaikka takana on vasta kaksi ottelua Valioliigassa. Kesän suurimmasta hankinnasta ei liene epäselvyyttä. Belgialainen maksoi Chelsealle maltaita (35 miljoonaa), mutta kyllä rahoille näyttäisi tulevan myös vastinetta. Ehdottomasti kesän hankinnoista nimekkäin.

2. Shinji Kagawa (Manchester United)

Kagawa on juuri sitä, mitä United kaipasi. Borussia Dortmundista tullut japanilainen on erinomainen pelintekijä, joka hallitsee myös maalinteon. Hän asettunee ManU:n palapelissä melko vapaaseen rooliin keskikentän ja hyökkäyksen väliin. Kagawa liikuttaa palloa nopeasti yhdellä tai kahdella kosketuksella, mikä nopeuttaa kokonaisuudessaan Unitedin pallonsiirtelyä. Lisäksi hän luo nerokkaalla liikkumisellaan tilaa muille joukkueen ratkaisupelaajille, kuten Wayne Rooneylle. United maksoi Kagawasta 14 miljoonaa.

3. Santi Cazorla (Arsenal)

Malagasta tullut Cazorla teki välittömästi vaikutuksen Arsenal-kannattajiin, vaikka avauskierroksen ottelu Sunderlandia vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. Cazorla on liikkeissään sähäkkä ja kuten kaksi edellä mainittua, myös espanjalainen pystyy murtamaan vastustajan puolustuksen erinomaisilla syötöilllään. Cazorla voi pelata laidalla tai keskellä, mutta ehdottomasti hyökkäävässä roolissa. Cazorlan tulo piristi selvästi Arsenalin jokseenkin paikalleen pysähtynyttä pallonhallintapeliä. Hinta 17 miljoonaa.

4. Michu (Swansea)

Michu oli Swansean uudelta managerilta Michael Laudrupilta loistava veto. Espanjan pääsarjan heikoimpiin joukkueisiin lukeutuva Rayo Vallecano joutui myymään pelintekijänsä markkinahintaa halvemmalla (kaksi miljoonaa) johtuen seuran huonosta taloustilanteesta. Espanjalainen osaa syöttää palloa ahtaisiin väleihin, mutta lisäksi hän on keskikenttäpelaajaksi erinomainen maalintekijä. Viime kaudella 15 maalia La Ligassa viimeistellyt Michu vastasi välittömästi huutoon iskemällä kaksi maalia Queens Park Rangersin verkkoon Loftus Roadilla.

5. Oscar (Chelsea)

Oscarin siirto brasilialaisesta Internacionalista jäi jonkin verran Hazardin siirron varjoon. Nuori brassi ei ollut kuitenkaan mikään turha ostos. Lontoon olympialaisissa hän oli Brasilian nimekkään (mm. Neymar, Hulk, Alexandre Pato) joukkueen paras pelaaja. Oscar pystyy luomaan tilanteita lähes tyhjästä. Hän osaa jakaa palloa oikea-aikaisesti hyökkääjien juoksulinjoille. Tällä kaudella peliaika voi olla tiukassa, mutta viimeistään vuoden kuluttua Oscar on Chelsean keskikentän maestro. Ilmaiseksi Chelsea ei pelintekijää saanut. Internacional kuittasi itselleen 28 miljoonaa.