Valioliigassa on monia pelaajia, jotka viime kaudella pelasivat yli oman tasonsa. Kupla voi puhjeta esimerkiksi ajan, loukkaantumisen, uuden pelitavan tai uuden roolin myötä. Valioliiga.com esittelee pelaajat, joiden kupla voi puhjeta tällä kaudella.

1. Robin van Persie (Manchester United)

Van Persie siirtyi suuren kohun saattelemana Arsenalista Manchester Unitediin. Arsenalissa hollantilainen oli herra ja hidalgo, mutta miten käy Unitedissa? Uudessa seurassaan tähtihyökkääjän on totuttava pienempään rooliin ja vähentyneisiin peliminuutteihin. Viime kauteen vertailtaessa Van Persien floppausriski on suuri. Pelkkä terveenä pysyminen voi olla hyökkääjälle haasteellista.

2. Mario Balotelli (Manchester City)

Balotelli on hyvä hyökkääjä, joka ei osaa keskittyä olennaiseen. Italialainen ei pysty elämään matalan profiilin elämää (vertaa David Silva), mikä johtaa jatkuviin keltaisen lehdistön otsikoihin. Potentiaalia Balotellilla olisi vaikka kuinka, mutta todennäköisempi skenaario on se, että hyökkääjä ajautuu kauden mittaan ongelmiin, jotka vaikuttavat negatiivisesti koko Cityn joukkueeseen.

3. Olivier Giroud (Arsenal)

Ranskalaisen Giroudin hankinta oli Arsene Wengeriltä erikoinen veto. Giroud on fyysisiltä ominaisuuksiltaan lähempänä perinteisen roiskintajalkapallon kuin pallonhallintajoukkueen keskushyökkääjää. Toki hän on isoksi mieheksi tekninen, mutta silti. Zlatan Ibrahimovic ei toiminut Barcelonassa, toisaalta Fernando Llorente sopii hyvin Athleticiin. Saa nähdä, kumpaan ryhmään Giroud tulee kuulumaan.

4. Robert Green (Queens Park Rangers)

Green siirtyi kauden päätyttyä West Hamista Ärriin. Jos pää pysyisi mukana, hän voisi edelleen olla maajoukkuetason vahti. Mutta kun ei, niin ei. Tällä kaudella Greenin pitäisi pystyä yli-inhimillisiin suorituksiin kaaoksessa olevan joukkueen maalilla. Valioliiga.com ei ole kovin luottavainen tehtävän onnistumisen suhteen.

5. Eden Hazard (Chelsea)

Eden Hazard on aloittanut kautensa vahvasti, jopa yllättävän vahvasti. Belgialaiseen liittyy silti riski. Odotukset ovat valtavat, eikä painetta helpota Hazardin kesäinen arpominen Chelsean ja Manchesterin seurojen välillä. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, mutta mitä jos peli menee tukkoon. Pysyykö pää kasassa?