Mestarien liigan ensimmäinen kierros jatkuu tänään kahdeksan ottelun voimin. Hallitseva mestari Chelsea isännöi E-lohkon kärkikamppailussa Juventusta.

Kesällä miehistöään vahvistanut Chelsea on aloittanut Valioliiga-kauden pirteästi. Neljästä ottelusta kolme on päättynyt lontoolaisten voittoon. Maaliero 8-2 kertoo omaa kieltään siitä, että sekä hyökkäys että puolustus on toiminut alkukaudesta. Alkukauteen tosin mahtuvat Uefa Super Cupin 4-1 -tappio Atlético Madridille sekä Manchester Citylle koettu tappio Community Shieldissä.

Juventuksen aloitus ei kalpene tippaakaan Chelsean rinnalla. Vanha rouva on voittanut kaikki kolme liigaotteluaan maalierolla 9-2. Viime kauden Italian mestari hävisi viime kaudella ainoastaan Italian Cupin finaalin, joten voidaan puhua vahvassa vireessä olevasta joukkueesta.

Kokoonpanotilanne molemmilla hyvä

Roberto Di Matteolla on, mistä valita, sillä Chelsean sairastupa on tällä hetkellä tyhjillään. John Terry johtaa puolustuslinjaa. Kapteenin viereltä paikan ottaa joko Gary Cahill tai David Luiz. Ashley Cole ja Branislav Ivanovic miehittänevät laitapuolustajien tontit. Keskikentän pohja on pysynyt tällä kaudella hyvin pitkälti samana, joten Frank Lampard ja John Obi Mikel nähtäneen jälleen avauksessa. Pelintekijän rooli on varattu Eden Hazardille ja piikki Fernando Torresille. Laitureita on jonkin verran kierrätetty. Ramires aloittaa todennäköisesti oikealla. Vasemman laiturin paikalla nähdään Juan Mata, mikäli Di Matteo suosii hyökkäävämpää taktiikkaa. Puolustavampi vaihtoehto olisi Ryan Bertrand.

Juventuksen terveystilanne on niin ikään hyvä. Ainoastaan toppari Lucio on poissa, mutta hänen poissaolonsa ei ole suuri takaisku italialaisille. Tällä kaudella Antonio Conte on käyttänyt 3-5-2 -ryhmitystä, jolloin puolustuslinjan keskellä on Leonardo Bonucci ja laidoilla Giorgio Chiellini sekä Andrea Barzagli. Andrea Pirlo tekee peliä keskikentän pohjalta, jossa hänen kanssaan pelaavat Claudio Marchisio ja Arturo Vidal. Emmanuele Giaccherini on lisävaihtoehto keskikentän keskustaan. Laidoilla nähdään todennäköisesti Stephan Lichsteiner ja Kwadwo Asamoah. Kärkiparina on suurimman osan alkukaudesta pelannut Sebastian Giovinco ja Mirko Vucinic, joka pelaa hieman Giovincoa ylempänä.

Arvio

Tappiot Manchester Cityä ja Atlético Madridia vastaan voitiin kuitata mitättöminä cup-otteluina. Nyt Stamford Bridgelle saapuu tämän hetken absoluuttiseen kärkeen kuuluva joukkue, joka pitäisi voittaa. Siis mikäli Chelsea haluaa taistella lohkovoitosta. Torres joutuu vääntämään jatkuvasti vahvojen italialaistoppareiden kanssa. Keskusta tulee olemaan tukossa, mutta laidoille voi jäädä tilaa. Toisin sanoen Chelsean hyökkäyspeli on Matan ja Ramiresin vastuulla. Di Matteo saattaa lähteä aiempia otteluita puolustavammalla taktiikalla liikkeelle, jolloin Ramires putoaisi kolmanneksi mieheksi keskikentän keskustaan. Tällöin Hazard siirtyisi oikealle laidalle, mikä ei sinänsä olisi huono liike.

Juventus on ehdottomasti vahva joukkue, joka voi jopa vieraissa kaataa Chelsean. Viime kaudella Chelsea voitti kaikki kuusi kotiotteluaan Mestarien liigassa, joten lontoolaiset lähtevät hienoisena suosikkina illan otteluun. Tasainen vääntö on joka tapauksessa luvassa, joten veikataan 2-2.