Readingin ja Arsenalin välisestä Liigacupin ottelusta ei maaleja puuttunut. Reading johti jo neljällä maalilla, kunnes Arsenal tuli väkisin rinnalle ja ohi. Tykkimiehet voitti jatkoajalle venyneen maali-iloittelun 5-7. Theo Walcott iski taululle hämmentävät tehot 3+3.

Jason Roberts aloitti maalinteon 12. minuutilla. Laurent Koscielnyn oma maali ja Mikele Leigertwoodin onnistuminen veivät Royalsin kolmen maalin johtoon, kun vasta 20 minuuttia oli pelattu.

Noel Hunt lisäsi isäntien johtoa entisestään. Sitten alkoi Arsenalin kiri. Walcott kavensi ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Vaihdossa aloittanut Olivier Giroud toi lontoolaiset kahden maalin päähän 64. minuutilla. Koscielny paikkasi virheensä maalaamalla toisessa päässä minuutti ennen täyttä aikaa. Aivan lisäajan lopussa Walcott onnistui toistamiseen, joten jatkoajalle lähdettiin tilanteessa 4-4.

Puolen tunnin jatkoaika ei mennyt nyhjätessä. Marouane Chamakh vei Arsenalin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon 103. minuutilla. Jatkoajan toisen vartin aikana Reading tuli vielä mukaan peliin Pavel Progrebnyakin maalin ansiosta. Walcott viimeisteli hattutemppunsa ja Arsenalin voiton 120 minuutilla. Chamakh kaunisteli lukemat 5-7:ään pari minuuttia myöhemmin.

Arsenalin managerin Arsene Wengerin kommentti ottelun jälkeen kertonee olennaisen pelin kulusta.

”Kuljimme katastrofista menestykseen”, Wenger sanoi.

Muut tiistain Liigacup-ottelut:

Leeds – Southampton 3-0 (1-0)

Sunderland – Middlesbrough 0-1 (0-1)

Swindon – Aston Villa 2-3 (0-2)

Wigan – Bradford (0-1) rp. (0-0) rangaistuspotkut 2-4