Keskiviikkoillan Mestarien liigan otteluista ei jännitystä Valioliiga-seurojen osalta puutu. Manchester City ja Arsenal ovat molemmat kovan paikan edessä, sillä jatkopaikka ei kummankaan osalta ole kiveen hakattu. Cityn jatkohaave on marginaalinen, omista käsistä se on lähtenyt jo aikaa sitten.

Manchester City-Real Madrid

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Realin eduksi 3-2 lukemin. Real varmistaisi voitolla jatkopaikkansa, mutta tasapelilläkin joukkue olisi edelleen varsin vahvoissa asemissa mikäli Borussia Dortmund voittaa Ajaxin lohkon toisessa ottelussa. Citylle puolestaan tasapeli tietäisi karsiutumista jatkopeleistä.

City siirtyi viikonloppuna Valioliigan kärkeen komealla 5-0 -voitolla Aston Villasta. Mestarien liigassa ottelut ovat kuitenkin sujuneet heikosti, sillä City on onnistunut saalistamaan edellistä otteluistaan ainoastaan laihat kaksi pistettä. Viime kierroksella joukkue onnistui lopulta tasaamaan pisteet Ajaxin kanssa tultuaan kahden maalin takaa. Tappio olisi kariuttanut Cityn viimeisetkin haaveet jatkopaikasta.

Loukkaantumisrintama näyttää Cityllä hyvältä, sillä avauskokoonpanosta ainoastaan Micah Richards, Joleon Lescott ja James Milner ovat varmuudella sivussa. Lisäksi Gaël Clichyn, Jack Rodwellin, Samir Nasrin ja Mario Balotellin pelaaminen on epävarmaa. Cityn leveästä materiaalista löytyy kuitenkin laatua, joten pelaajien puuttumiseen joukkue ei tule kaatumaan.

Viime kauden Espanjan mestari Real Madrid majailee La Ligassa kolmantena. Mestaruus on kuitenkin tällä hetkellä karkaamassa Realilta, sillä eroa sarjaa johtavaan FC Barcelonaan on jo kahdeksan pistettä. Tämä antaa Jose Mourinhon ryhmälle enemmän syytä keskittyä Mestarien Liigaan, jonka voittoa Mourinho hamuaa jo kolmatta vuotta. Itse otteluun Real pääsee lähes täydellä miehistöllä, sillä ainoastaan Marcelo sekä Gonzalo Higuaín ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

City lähtee hakemaan ainoastaan voittoa, joten joukkueelta voidaan odottaa erittäin hyökkäävää peliä. Manchesteriläisseuran pelaaminen saattaa tätä kautta muuttua epätoivoiseksi yli-yrittämiseksi, mikä antaa Realille runsaasti mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Cityn ailahtelevat peliesitykset tekevät Realista ennakkosuosikin. Todennäköisesti Cityn taival Mestarien liigassa päättyy tänään.

Arsenal – Montpellier

Arsenalilla on paljon pelissä tänä iltana, kun Lontooseen saapuu ranskalainen Montpellier. Lohko B:n tilanne on ennen kahta jäljellä olevaa kierrosta kimurantti. Schalke johtaa kahdeksalla pisteellä, Arsenalilla on piste ja Olympiakosilla kaksi vähemmän. Montpellier on jumbona yhdellä pisteellä. Arsenal ja Schalke varmistavat tänään jatkopaikkansa, mikäli molemmat voittavat ottelunsa. Edellinen ottelu Arsenalin ja Montpellierin välillä päättyi Tykkimiesten 1-2 -vierasvoittoon.

Arsenalin kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Valioliigassa joukkue on kuudentena. Ero sarjaa johtavaan Manchester Cityyn on yhdeksän pistettä. Viime viikonloppuna Arsenal voitti Lontoon paikallisottelussa Tottenhamin 5-2.

Montpellierin syksy on ollut vielä paljon tahmeampi. 13 ottelusta joukkue on voittanut vain kolme. Ranskan pääsarjan hallitseva mestari on tällä hetkellä 14:ntenä. Mestarien liigassa ei mene sen paremmin. Neljästä ottelusta on tarttunut yksi tasapelipiste.

Arsenalin avaus tullee näyttämään samalta kuin viime viikonloppuna. Loukkaantumisten takia ovat sivussa Abou Diaby, Lukasz Fabianski ja Tomas Rosicky. Theo Walcottin, Gervinhon, Kieran Gibbsin ja Andre Santosin pelikunto on arvoitus. Montpellieriltä puuttuu hyökkääjä Karim Aït-Fana.

Ottelun juoni on hyvin yksipuolinen. Arsenal on parempi joukkue, Arsenal pelaa kotonaan ja vain Arsenalilla on pelattavaa. Yksittäisistä pelaajista kannattaa seurata Walcottia (mikäli pelaa), joka on viime aikoina ollut erinomainen. Odotettavissa on reilu voitto kotijoukkueelle.