pallo maalillaArsenal – Newcastle 7-3

Valioliiga-lauantai sai arvoisensa lopun, kun Arsenal ja Newcastle hurjastelivat taululle yhteensä kymmenen maalia. Theo Walcott onnistui iskemään hattutempun. Olivier Giroudin kolmannen maalin esti ylärima.

Ottelu pysyi pitkään tasaisena. Maaleja iskettiin vuorotahtiin Walcottin, Demba Ban, Alex Oxlade-Chamberlainin, Sylvain Marveauxin, Lukas Podolskin ja uudestaan Ban toimesta. Viimeisen reilun vartin aikana kotijoukkue repi lopullisen 7-3 -eron Walcottin ja Giroudin tuplilla.

Stoke – Southampton 3-3

Britannia Stadiumilla nähtiin niin ikään erikoinen kamppailu. Stoken tasapelissä ei ole mitään ihmeellistä, mutta kuuden maalin tasurissa on.

Southampton siirtyi johtoon Rickie Lambertin maalilla. Kenwyne Jones toi Stoken tasoihin, mutta vain hetkeä myöhemmin vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon Jay Rodriguezin ja Andy Wilkinsonin (oma maali) osuttua Asmir Begovicin selän taakse. Stoken takaa-ajo tuotti tulosta Matthew Upsonin kavennettua 67. minuutilla. Kotijoukkueen sankariksi nousi Cameron Jerome, joka tasoitti pelin juuri ennen loppua. Stoken nousua ei estänyt edes Steven Nzonzin ulosajo kahden viimeisen maalin välissä.

Norwich – Manchester City 3-4

Ja samaa rataa jatketaan. Carrow Roadin saldo: seitsemän maalia ja ulosajo. Edin Dzeko näytti, että maalinteko onnistuu myös avauksesta. Viiden minuutin pelin jälkeen City johti 0-2 Dzekon osumilla. Johtoasemastaan City ei enää luopunut. Anthony Pilkington onnistui kotijoukkueesta kertaalleen, Martin Russell kahdesti. Vieraiden kolmannen maalin teki Sergio Agüero. Voittomaali merkittiin omaksi maaliksi. Ensimmäisen puoliajan lopussa Cityn Samir Nasri ajettiin suoralla punaisella ulos. Nasri hermostui Sebastien Bassongin taklauksesta.

Manchester United – West Bromwich 2-0

Ilman Wayne Rooneya pelannut United nappasi täyden pistepotin West Bromin kustannuksella. Kotijoukkue siirtyi johtoon aikaisessa vaiheessa Gareth McAuleyn ohjattua pallon omaan maaliin. Robin van Persie kaunisteli lukemat 2-0:aan aivan ottelun lopussa. Pelintekijä Shinji Kagawa teki paluun punapaitaan. Japanilainen pelasi edellisen sarjaottelunsa lokakuussa.

Sunderland – Tottenham 1-2

Kaikki kolme maalia 11 minuutin sisään. Ensin kotijoukkueen John O’Shea. Perään saman joukkueen Carlos Cuellar, valitettavasti väärään päätyyn. Ja kolmantena voittomaali vierasjoukkue Spursille Aaron Lennonin toimesta.

Aston Villa – Wigan 0-3

Paul Lambertilla ja Aston Villalla ei mene hyvin. Ensin Chelsealta nokkaan 8-0. Perään Tottenham kylvetti 4-0. Tällä kertaa Wigan murjoi Villan maanrakoon.

Ivan Ramis onnistui jo kolmen minuutin kohdalla. Emmerson Boycen ja Arouna Koneen maalit neljän minuutin välein varmistivat voiton Wiganille.

Fulham – Swansea 1-2

Swansean lento jatkuu edelleen. Fulham ei kyennyt nousemaan mukaan peliin Danny Grahamin ja Jonathan De Guzmanin osuttua vieraille. Bryan Ruizin kavennus jäi lopulta kosmeettiseksi.

Reading – West Ham 1-0

Reading otti elintärkeän voiton kamppailussa putoamista vastaan. Ottelun ainoan maalin iski venäläishyökkääjä Pavel Progrebnyak viidennellä peliminuutilla.

Manchester Unitedin ero Cityyn pysyy kierroksen jälkeen seitsemässä pisteessä. Arsenal ja Tottenham puolestaan ovat hyvin mukana kilpailussa Mestarien liiga -paikoista. Alakerrassa Reading nousi viiden pisteen päähän ensimmäisestä säilyjästä, joka on tällä hetkellä Aston Villa.