Manchester Unitedin entisen maalivahtivalmentaja Eric Steelen mukaan työnteko David De Gean kanssa ei ollut helppoa. De Gealla oli vaikeuksia sopeutua uuteen maahan siirryttyään Manchesteriin.

– Hänen kuusi ensimmäistä kuukautta Manchesterissa olivat kauheita. Hänen ongelmansa aiheutti turhautumista valmentajissa, kertoo Steele.

– Hän painoi alimmillaan 71 kiloa. Teimme töitä kentällä sekä sen ulkopuolella tehdäksemme hänestä vahvemman. Muutimme hänen elämäntyylin. De Gea suoritti harjoitukset ja pyysimme häntä tulemaan iltapäivällä takaisin. Hän vastasi ”Miksi?”.

De Gea valittiin pelaajayhdistyksen äänestyksessä viime kauden parhaaksi maalivahdiksi. Nuori maalivahti saa myös kehuja Steeleltä.

– Rauhallisuus, maltillisuus ja henkinen vahvuus. Mikään ei horjuta häntä. Ei edes pelaaminen 76 000 katsojan edessä. Vain harva pystyy käsitellä sellaista.

– Hänellä oli ongelmia elämäntyylissä. Hän saattoi nukkua kaksi tai kolme kertaa päivän aikana. Päivän tärkeimmän aterian hän nautti illalla. Hän söi myös liikaa tacoja. Harjoittelimme paljon kuntosalilla ja De Gea ei pitänyt siitä. Meidän oli pakko tehdä hänestä fyysisesti vahvempi.

De Gea oli myös laiska opettelemaan englantia. Steelen piti ottaa espanjan kielen kursseja, jotta pystyi kommunikoimaan nuoren maalivahdin kanssa.

– Meidän piti pystyä kommunikoimaan koko ajan, joten minun piti opiskella espanjaa. Kehotin häntä opiskelemaan englantia, mutta hän oli laiska oppimaan.

De Gea on hiljalleen sopeutumassa uuteen maahan. Steelen mukaan kaikki ei ole silti vielä kunnossa.

– Kysymyksiä riittää edelleen. Hän asuu valtavassa talossa vanhempiensa kanssa. De Gealla on kaunis tyttöystävä, joka asuu Barcelonassa. Kehotimme De Geaa muuttamaan omaan kotiin.

Lähde: The Guardian