Brasilian maajoukkueluotsi Luiz Felipe Scolari myöntää että olisi valmis palaamaan valioliigaan huolimatta epäonnistuneesta projektista Chelsean kanssa. Scolari sai potkut Chelseasta vuonna 2009 huolimatta suhteellisen menestyksekkäästä alkukaudesta. Scolarin mukaan potkujen takana olivat vaikutusvaltaiset pelaajat jotka saivat Roman Abramovichin pään kääntymään.

Scolari ei kuitenkaan tunne kaunaa seuraa kohtaan, ja sanoo että palaisi mielellään valioliigaan – jopa Chelsean riveihin. Brasilian vuonna 2002 maailmanmestaruuteen luotsannut Scolari myöntää että hänen persoonansa saattoi aiheuttaa päänvaivoja Chelseassa.

– Latinot ovat ehkä vähän liian avoimia, teemme päätöksiä sydämestä. Kaikki eivät välttämättä ymmärrä ja se tuottaa vaikeuksia. Olisin toivonut että Chelsean aikani olisi kestäny pidempään, sillä olin valmistautunut vietäämään kaksi tai kolme vuotta Lontoossa, Scolari kommentoi.

– Olen pettynyt siihen miten lähtöni tapahtui. Olin rehellinen seuralle kaikesta mitä tein. Pärjäsimme aika hyvin myös kentällä. Jotkut pelaajat eivät hyväksyneet päätöksiäni, vaikka tein ne joukkueen hyväksi. Kuulin valituksia pelaajilta siitä että heitä peluutettiin väärillä pelipaikoilla.

Scolari kuitenkin sanoo että nauttii edelleen englantilaisesta jalkapallosta ja palaisi mielellään takaisin.

– Jos minun pitäisi palata Englantiin, tekisin sen. Chelsea on mahtava seura ja toivon edelleen heille menestystä. Kannattajat ovat uskomattomia ja vaikka kaikki ei mennyt oppikirjan mukaan niin fanit olivat aina hyviä minulle, Scolari sanoi.

Scolari puhui pitkässä haastattelussa myös David Luizin peliajan puutteesta Chelseassa ja José Mourinhon kommenteista Neymarista, joka aiheutti Celticille punaisen kortin kyseenalaisella tavalla.

– En ole puhunut Davidin (Luiz) kanssa, mutta en ole huolestunut. David on yksi maailman parhaista puolustajista ja Mourinho on fiksu mies. Ei häntä voi jättää penkille koko ajan, Scolari vakuutti.

– Kaikki valmentajat haluavat käyttää mediaa hyväkseen ja Mourinho tekee juuri tätä. Hän tietää että saattavat kohdata Barcelonan vielä Mestarien liigassa, ja hän ajaa median kannattajat ja tuomarit Neymaria vastaan. Hänen ei tarvitsisi sortua tähän, ehkä hän ymmärtää että Neymar on jo Ronaldon ja Messin tasolla ja vahingoittaa hänen joukkuettaan.

Lähde: The Guardian