Tammikuun siirtoikkuna starttaa viikon kuluttua. Valioliigan joukkueiden vaihtopenkeille on jämähtänyt paljon hyviä pelaajia, jotka voisivat olla elintärkeitä palasia jossain toisessa joukkueessa.

5. Kevin de Bruyne – Chelsea

22-vuotias belgialainen on esiintynyt kuluvalla kaudella ainoastaan kolmessa ottelussa Valioliigassa Chelsean sininutussa. Joukkueen suurin tähti Eden Hazard on julkisesti sanonut maamiehelleen, että hänen olisi järkevintä lähteä muualle seurasta. Kehittyvässä iässä olevan pelaajan tulisikin saada paljon peliaikaa, joten Chelsea ei ole de Bruynelle tähän tarkoitukseen välttämättä paras paikka. Rahkeita on vaikka mihin.

Saksa lienee todennäköisin paikka miehelle mikäli lähtö tulee. José Mourinho tahtoisi antaa belgialaisen mieluiten lainalle, mutta ainakin Wolfsburg on sanonut että laina tulee kyseeseen vain, jos sopimuksessa olisi mukana osto-optio. Lisäksi Sami Hyypiän luotsaama Bayer Leverkusen, Atlético Madrid, Schalke, ja Anderlecht ovat osoittaneet kiinnostusta pelaajasta. Belgiaan ja Anderlechtiin tuskin mies itse tahtoo palata, koska hän tietää kykynsä riittävän Bundesligan avauskokoonpanoihin.

4. Jermain Defoe – Tottenham

Englantilainen on ollut aloittavassa kokoonpanossa tällä kaudella ainoastaan kolmessa ottelussa Valioliigassa, vaikka mies on tehtaillut Eurooppa-liigassa viidessä ottelussa komeat seitsemän osumaa.

Viime kesänä Spursiin hommattu Roberto Soldado oli ykkössijalla André Villas-Boasin aikakaudella, kun lontoolaiset pelasivat yhden kärjen taktiikalla. Vaikka espanjalainen ei ole tehokas ollut, on hän ollut lähes poikkeuksetta avauksessa. Nähtäväksi jää, mitä uusi manageri Tim Sherwood on kehitellyt Defoen varalle, kun joukkueesta lyötyy myös Emmanuel Adebayor kilpailemaan hyökkääjän tontista.

Englannin kisakoneeseen ensi kesän Brasilian maailmanmestaruuskilpailuihin paikkaa hamuavalla Defoella on sopimuksestaan jäljellä 1,5 vuotta. Miestä on pitkin syksyä huhuiltu West Hamiin, Queens Park Rangersiin, sekä MLS-joukkue Toronto FC:n riveihin.

3. Shinji Kagawa – Manchester United

Japanilainen saapui kovilla odotuksilla Borussia Dortmundista Old Traffordille vuosi sitten kesällä. Huikeasta potentiaalista huolimatta mies ei kovinkaan suurta luottoa saanut Sir Alex Fergusonilta viime kaudella, ja vielä vähemmän kuluvalla kaudella David Moyesilta.

24-vuotias Kagawa on istunut jopa katsomon puolella useaan eri otteeseen. Kaiken kaikkiaan otteluita on kertynyt ainoastaan kuusi kappaletta. Tämä on aiheuttanut suurta närää Unitedin faneissa, ja Twitterissä on esiintynyt pienimuotoisia kampanjoita pelaajan siirron puolesta.

Kagawaa on kovasti huhuiltu takaisin Saksaan. Dortmund on osoittanut kiinnostuksensa ottaa nuorukainen takaisin hoiviinsa, mutta myös Wolfsburgin on kerrottu olevan halukas kaappaamaan Japanin maajoukkuepelaaja itselleen.

2. Edin Dzeko – Manchester City

Manchester Cityn hyökkäys tunnetaan erittäin laadukkaana, joten ei ole mikään ihme että Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuemies on usein esiintynyt penkkimiehen roolissa. Varsinkin kun Sergio Agüero löysi Álvaro Negredosta huiman tutkaparin, on Dzekon peliaika jäänyt erittäin vähiin.

Dzeko on pelannut tällä kaudella 11 ottelua, joista viisi hän on aloittanut penkiltä. Mies on kuitenkin onnistunut maalinteossa kolmesti, ja hänet tunnettiin jo viime kaudella ”Golden Benchinä”, eli pelaajana joka onnistui rutkasti maalinteossa vaikka istuikin runsaasti penkillä.

Tällä hetkellä Dzeko tullaan näkemään avauksessa useammin, sillä sekä Agüero että pitkin kautta loukkaantuneena ollut Stevan Jovetic ovat sivussa. Joveticin tullessa takaisin kehiin mahdollisesti jo ennen vuodenvaihdetta, tulee Dzekon peliaika mitä ilmeisimmin jälleen tippumaan.

Dzeko on yhdistetty alkutalvesta Borussia Dortmundiin ja Arsenaliin.

1. Juan Mata – Chelsea

Juan Matan penkitys on aiheuttanut suurta ihmetystä, sillä viime kaudella kaveri oli loistavassa iskussa. Espanjalainen pelasi kolmea ottelua lukuun ottamatta jokaisen pelin, ja teki otteluissa myös hienot 11 maalia, joiden lisäksi maalisyöttöjä kertyi 17 kappaletta.

Tällä kaudella Matalle on kertynyt Valioliigassa minuutteja ainoastaan 703, mikä tarkoittaa alle kahdeksaa kokonaista ottelua. Mies istui penkillä muun muassa maanantain Arsenal-ottelussa.

Mataa pidetään yhtenä Valioliigan parhaimmista keskikenttäpelaajista, ja miehen perässä olevat seurat ovat vähintäänkin samaa mieltä. Atlético Madrid on osoittanut suurta kiinnostusta, kuten myös Italian ja Ranskan suurseurat, Juventus sekä Paris Saint-Germain.