Ei ollut suuri yllätys, että erinomaisen kauden pelanneen Atlético Madridin pelaajat alkaisivat kiinnostaa suurseuroja tänä kesänä. Vahvimmin huhuissa on pyöritelty Arsenalia ja Chelseaa.

Brittilehti The Guardian uutisoi, että Chelsea haluaisi Atletin vasemman pakin paikalla pelanneen Filipe Luísin. 28-vuotias brasilialainen oli yksi La Ligan parhaista puolustajista päättyneellä kaudella. Hintaa nostanee Luísin sopimus, jota on jäljellä kolme vuotta.

Atletin keskikenttäpelaaja Tiagon, 33, siirtymistä Stamford Bridgelle pidetään jo lähes varmana. Guardianin mukaan Atléticon hyökkäyspään timantti Diego Costa on puolestaan matkaamassa Chelseaan 39 miljoonan euron siirtosummalla. Lisäksi Chelsea omistaa jo valmiiksi Atletin maalia muutaman kauden vartioineen Thibaut Courtois’n pelaajaoikeudet.

Madridilaislehti AS:n mukaan Arsenal on kiinnostunut Atléticon oikeana pakkina pelaavasta Juanfranista. Vuosi sitten lontoolaisseura tiettävästi tarjosi Juanfranille nelinkertaista palkankorotusta, mutta espanjalainen halusi jäädä Atletiin. AS:n mukaan 29-vuotiaan Juanfranin vastaus on ollut nytkin kieltävä.

La Informacion sen sijaan uutisoi, että Arsenal on päässyt sopimukseen Real Madridin Álvaro Moratan siirrosta. Lehden mukaan Real ja Morata ovat vaatineet sopimukseen takaisinosto-oikeutta kahden vuoden kuluttua, jolloin summa olisi 25 miljoonaa euroa.

AS:n mukaan Real havittelee Moratan tilalle Liverpoolin Luis Suárezia. Liverpoolin neuvotteluasema on tosin tänä kesänä huomattavasti parempi kuin vuosi sitten, sillä Suárezin uusi sopimus päättyy vasta vuonna 2018, ja tulevalla kaudella Liverpool pelaa Mestarien liigassa.

Liverpool sen sijaan on tehnyt samaisen madridilaislehden mukaan 20 miljoonan euron tarjouksen Sevillan Alberto Morenosta. Pool antaisi vaihdossa lisäksi Suson.