Valioliigan hallitseva mestari Manchester City on luopumassa neljästä pelaajasta vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Puolustajista Matija Nastasic ja Micah Richards, keskikenttäpelaaja Scott Sinclair ja hyökkääjä John Guidetti eivät mahdu Manuel Pellegrinin pelaavaan miehistöön.

Nastasic siirtyi Cityyn elokuussa 2012 Fiorentinasta. Loukkaantumiset ja Cityn tekemät hankinnat ovat vaikeuttaneet Nastasicin aikaa joukkueessa. Richardsille puolestaan tarjottiin jatkosopimusta, mutta City-kasvatti kieltäytyi allekirjoittamasta sopimusta vähäisen peliajan vuoksi.

Myös Sinclair ja Guidetti ovat jääneet Cityssä vähäiselle peliajalle. Pellegrinin mukaan kaikki pelaajat ovat seuralleen tärkeitä, mutta chileläismanageri ei halua pitää joukkueessaan liikaa pelaajia.

Lähde: Sky Sports

Toimittajan sana

Nastasic on vasta 21-vuotias toppari, joka tarvitsee peliaikaa jatkaakseen urakehitystään. Serbialaispuolustajalla riittänee ottajia, joten hänellä on varaa tehdä valinta useista eri seuroista.

Richards on jämähtänyt turhan pitkäksi aikaa Cityyn. Puolustaja on saanut edellisen kerran enemmän vastuuta kaudella 2011-12, joten siirto muihin maisemiin olisi voinut tapahtua jo aikaisemmin.

Sinclairin uran voidaan sanoa pysähtyneen hänen siirryttyä Cityyn elokuussa 2012. Swanseassa upeita otteita esittänyt laituri jäi viime kaudella West Bromissa lainasopimuksellaan reservipelaajan rooliin.

Guidetti on lupaava hyökkääjä, mutta Cityn hyökkäyskalusto on aivan liian kovatasoinen ruotsalaispelaajalle murtautuakseen pelaavaan kokoonpanoon. 22-vuotias hyökkääjä on herättänyt kiinnostusta hollantilaisessa Feyenoordissa.