Stoke nousi sarjataulukossa kymmenen parhaan joukkoon kukistettuaan kotikentällään Swansean. Pottersien 2-1-voittoon päättyneen ottelun sankariksi nousi joukkueensa voittomaalin 76. minuutilla puskenut irlantilaishyökkääjä Jonathan Walters.

Kamppailun muista osumista vastasivat rangaistuspotkuista Wilfried Bony ja Charlie Adam. Swansealle ottelu oli jo viides ilman voittoa.

Stoken ottelut jatkuvat lauantaina huippuvireisen Southamptonin vieraana. Swansea isännöi puolestaan nousijaseura Leicesteriä.

Toimittajan sana

Stoke on muuttunut Hughesin komennossa täysin erilaiseksi joukkueeksi, mitä se oli Tony Pulisin aikana. Joukkue hyökkää uskaliaammin ja hakee laukaisutilanteita, mistä hyvin kertovat tämänkin ottelun 17 maalipaikkaa. Pulisin aikaisesta paikoitellen liiankin passiivisesta puolustuspelistä ei näy enää jälkeäkään, mikä avaa Pottersille mahdollisuuksia kääntää enemmän otteluja voitoksi.

Swansean vire on ollut hyvän alun jälkeen laskussa. Viimeisestä viidestä Valioliiga-ottelusta joukkue ei ole voittanut yhtäkään ja tappio on tullut peräti kolmesta kamppailusta. Seuraava peli Leicesteriä vastaan walesilaisten olisi hyvä voittaa, sillä muuten Garry Monkin miehistö saattaa vajota taulukon heikommalle puolelle.