Stoke on lainannut Sky Sportsin tietojen mukaan maalivahtinsa Jack Butlandin ja puolustajansa Andy Wilkinsonin Mestaruussarja-seuroihin. 21-vuotias Butland siirtyy Derbyyn, kun taas 30-vuotiaan Wilkinsonin uusi seura on Millwall. Molempien pelaajien lainat kestävät vuodenvaihteeseen saakka.

Derby kääntyi Butlandin puoleen ykkösvahti Lee Grantin loukkaannuttua lauantaina Readingia vastaan. Stoke-manageri Mark Hughes suunnitteli Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajan peluuttamista Liigacupissa, mutta uskoo kolmen kuukauden roolin avauskokoonpanossa sopivan paremmin nuorelle veräjänvartijalle.

Wilkinsonin perässä olivat myös Fulham ja Birmingham. Millwall-manageri Ian Hollowayn uskotaan tehneen siirtonsa saatuaan suosituksen entiseltä Potters-luotsilta Tony Pulisilta.

Butland palaa lainansa jälkeen takaisin Stokeen. Wilkinson taas saattaa jäädä Millwalliin pysyvästi, mikäli seura tarjoaa sopimusta.

Toimittajan sana

Butland on Englannin lupaavimpia maalivahteja, mutta Stokessa nuorukainen on jäänyt Asmir Begovicin varjoon. Kolme kuukautta säännöllistä peliaikaa tekee siis hyvää pelaajalle, joka on tälläkin kaudella pelannut vain Liigacupissa. Samalla Butland saa arvokasta kokemusta avainpelaajan roolissa.

Wilkinson ei ole saanut Pulisin lähdön jälkeen paljoakaan peliaikaa. Kuluvalla kaudella kokenut brittipuolustaja on pelannut vain yhden ottelun, ja sekin oli Liigacupia. Heikommassa Millwallissa tiedossa on todennäköisesti suurempaa roolia.