Arsenal aloittaa oman Mestarien liigan pudotuspeliurakkansa ranskalaista AS Monacoa vastaan. Tykkimiesten manageri Arsène Wenger valmensi Monacoa vuosina 1987-94. Wengerillä on siis erityinen lataus pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Poissaolot

Arsenal

Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Abou Diaby (loukkaantuminen)
Aaron Ramsey (loukkaantuminen)
Mikel Arteta (loukkaantuminen)
David Ospina (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Alex Oxlade-Chamberlain (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

AS Monaco

Tiemoué Bakayoko (loukkaantuminen)
Andrea Raggi (loukkaantuminen)
Ricardo Carvalho (loukkaantuminen)
Jérémy Toulalan (pelikielto)
Layvin Kurzawa (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Yannick Ferreira-Carrasco (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Arsenal

Crystal Palace-Arsenal 1-2 (Valioliiga)
Arsenal-Middlesbrough 2-0 (FA Cup)
Arsenal-Leicester 2-1 (Valioliiga)

AS Monaco

Nice-AS Monaco 0-1 (Ligue 1)
AS Monaco-Rennes 3-1 (Ranskan Cup)
Guingamp-AS Monaco 1-0 (Ligue 1)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal-AS Monaco 0-1 (Emirates Cup, 3.8.2014)

Arvio

Arsenalin arpaonni oli suotuisa, sillä Monaco oli lohkovoittajista ennakkoon se kaikkein heikoin joukkue. Ylimielisyyteen Tykkimiehillä ei ole varaa, sillä joukkue saa vastaansa lohkovaiheen pitävimmän puolustuksen.

Arsenal ei ollut vahvimmillaan edellisessä ottelussaan Crystal Palacea vastaan. Eagles hallitsi ottelua kotikentällään, mutta Arsenal oli tehokas hyökkäyskolmanneksella. Wengerin miehistölle oli käydä ns. kylmät, sillä Glenn Murrayn lisäajan osuman jälkeen Tykkimiehet säilytti voittoaseman ainoastaan tolpan turvin. Emiratesilla nähtäneen keskiviikkoiltana kuitenkin aivan erilainen, hyökkäävämpi Arsenal.

Loukkaantumiset riivaavat Arsenalia tuttuun tapaan. Sairastuvalla on lähinnä pitkäaikaispotilaita, mutta selkävaivasta kärsivän David Ospinan mahdollinen poissaolo lienee Wengerin suurin murhe. Kolumbialaisvahti on ollut erinomainen tolppien välissä kaapattuaan ykkösmaalivahdin paikan Wojciech Szczesnyltä. Wengerin onneksi Szczesny sai pelituntumaa reilu viikko sitten pelatussa FA Cupin ottelussa, jossa puolalaisvahti piti nollapelin.

Wenger joutui turvautumaan Monacon valmennusvuosinaan vaihtopenkillä savukkeisiin, mutta tämänhetkisten poissaolojen ei pitäisi aiheuttaa ranskalaismanagerille videolla nähtyjä hermostuneisuuden merkkejä. Tykkimiesten materiaali on laajahko, joten onnistumisia voidaan odottaa leveältä rintamalta. Alkukauden lähes yksinään Arsenalia pystyssä pitänyt Alexis Sánchez ei ole onnistunut maalinteossa viiteen otteluun, mutta joukkueen tuloksellinen tahti on ollut vakuuttavaa tästä huolimatta. Tykkimiesten Mestarien liigan kokoonpanossa nähdään tällä kertaa myös Olivier Giroud, joka ei pelannut lohkovaiheessa otteluakaan.

Monaco on jäänyt Ligue 1:ssä kärkikolmikon vauhdista ja joukkueella on täysi työ selviytyä mukaan ensi kauden Mestarien liigaan. Ranskalaisjoukkue menetti kesän siirtoikkunassa James Rodríguezin Real Madridiin ja Radamel Falcao siirtyi lainasopimuksella Manchester Unitediin. Monaco kuitenkin yllätti lohkovaiheessa ja selviytyi jatkopeleihin lohkovoittajana päästäen ainoastaan yhden maalin kuudessa ottelussa.

Monacon poissaolot ovat Arsenalin vastaavia haastavampia. Kokenut keskikenttäpelaaja Jérémy Toulalan on sivussa pelikiellon vuoksi. Chelseassa vuosina 2004-10 pelannut Ricardo Carvalho joutuu jättämään ottelun väliin loukkaantumisen vuoksi. Andrea Raggi ja Tiemoué Bakayoko ovat myös varmuudella ottelusta sivussa. Layvin Kurzawan ja Yannick Ferreira-Carrascon pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

Monaco on tiukasti puolustava kokonaisuus, mutta tärkeiden pelaajien poissaolot harventaa joukkueen rivejä. Arsenal aloittanee ottelun ryminällä ja hakee aikaista johtomaalia. Tämä pakottaisi myös Monacon avaamaan omaa peliään, mikä avaisi Arsenalille mahdollisuuksia pallonriistoihin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Mikä tahansa muu tulos, kuin Arsenalin voitto olisi yllätys. Tykkimiehet ottaa turvallisen kiinnityksen jatkopaikasta 2-0-kotivoitolla.