Liverpool ja Sunderland ovat päässeet sopimukseen Fabio Borinin siirrosta. Siirtosummaa ei julkistettu, mutta lehtitietojen mukaan Sunderland maksaa hyökkääjästä 11-14 miljoonaa euroa. Borini allekirjoitti nelivuotisen sopimuksen.

– Fabio on erinomainen lisäys kokoonpanoon. Hän tekee hyökkäyksestämme paremman. Hän voi pelata monella pelipaikalla, mikä on joukkueelle erittäin hyödyllistä, Sunderlandin manageri Dick Advocaat sanoi seuran tiedotteessa.

24-vuotias italialainen siirtyi ensimmäisen kerran Englantiin jo vuonna 2007, kun Chelsea pestasi nuorukaisen junioriakatemiaansa. Chelsean, Liverpoolin ja Sunderlandin lisäksi Borini on urallaan ehtinyt pelata Swanseassa, Parmassa ja AS Romassa.

Sunderlandissakin Borini on jo toista kertaa. Hyökkääjä hurmasi ainakin osan Black Catsien kannattajista kaudella 2013-14, jolloin hän pelasi seurassa lainalla Liverpoolista. Tuolloin tehoja syntyi 10 maalin ja neljän maalisyötön edestä kaiken kaikkiaan 40 ottelussa. Viime kausi vierähti Borinin osalta suurimmaksi osaksi penkillä ja katsomossa. 18:ssa Liverpoolin ottelussa peliminuutteja tuli vain 639.

Toimittajan sana

Kuten Advocaat tiedotteessa sanoi, Borini on monikäyttöinen hyökkääjä. Hän voi pelata sekä keskellä että kummallakin laitakaistalla. Juuri monipuolisuus on Borinin vahvin ase. Italialainen on kohtuullisen nopea, kohtuullisen hyvä viimeistelijä, kohtuullisen hyvä pääpelaaja ja kohtuullisen hyvä syöttäjä. Ei Borini varsinaisesti erotu pelin millään osa-alueella, mutta Sunderlandin tasoiselle joukkueelle hän voi olla hyvä hankinta.