José Mourinhon paluu Portoon ei sujunut suunnitelmien mukaan. Chelsea antoi kaikkensa, mutta joutui palaamaan Englantiin 1-2-tappio niskassaan. Kohtaaminen Porton kanssa oli Mourinholle ensimmäinen 11-vuoden takaisen lähdön jälkeen.

Portolle siunaantui heti ottelun alkutahdeilla hyvä maalipaikka Yacine Brahimin leikattua toisella minuutilla vasemmalta laidalta keskustaan. Algerialainen laukoi epäonnekseen rangaistusalueen takaa suoraan päin Asmir Begovicia.

Neljä minuuttia myöhemmin Chelsea syöksyi vaarallisesti vastaiskuun Diego Costan syöksyessä kohti Iker Casillasin vartioimaa Porto-maalia. Espanjalainen syötti pallon taakseen maamiehelleen Cesc Fàbregasille, joka haki laukauksellaan vasempaa nurkkaa. Casillas pysäytti yrityksen ja tilanne säilyi maalittomana.

13. minuutilla Willian vapautti Pedron keskustasta, joka laukoi vasempaan alanurkkaan tähdäten kohti Casillasia. Espanjalaisvahti torjui tämänkin yrityksen.

Selvittyään Chelsean paineesta Porto siirtyi johtoon pelikellon näyttäessä 39. minuuttia. Brahimi ohitti näppärällä harhautuksella Branislav Ivanovicin ja laukoi päin Begovicia. Bosnialaisen torjunnasta pallo kimposi suoraan André André:lle, joka täräytti sen tyhjään maaliin.

Chelsea sai vielä lisäajalla tilaisuuden tasoitukseen Maxi Pereiran rikottua Ramiresia aivan rangaistusalueen tuntumassa. Willian nosti vapaapotkun muurin yli Porton maalin oikeaan nurkkaan ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Porto otti johtoaseman takaisin heti toisen jakson alussa. 52. minuutilla Brahimi ohitti ensimmäisen maalin tapaan jälleen vasemmalta Ivanovicin, tarjoili keskityksen keskustaan, josta Maicon puski pallon vasempaan alanurkkaan. Chelsea oli lähellä tasoittaa heti seuraavassa hyökkäyksessä. Costa laukoi täysillä ylärimaan, joten Porto selvisi tästä tilanteesta.

12 minuuttia myöhemmin Eden Hazard leikkasi oikealta sisään. Belgi laukoi epäonnekseen päin sivuverkkoa ja tasoitus jäi haaveeksi.

Viimeisellä vartilla Porto otti pelin takaisin hallintaansa. 81. minuutilla Miguel Layun keskitti rangaistusalueen sisään, josta Danilo Pereira puski pelivälineen tolppaan. Chelsea selvisi siis säikähdyksellä.

Costa oli vielä lisäajalla lähellä pelastaa Bluesille pisteen. Espanjalainen laukoi kuitenkin ohi ja pisteet jäivät Portugaliin.

Lohkon toisessa ottelussa Dynamo Kiova nollasi vieraissa Maccabi Tel Avivin lukemin 0-2.

Mestarien liiga tiistaina

Arsenal-Olympiakos 2-3 (1-2)

0-1 Felipe Pardo (33.)
1-1 Theo Walcott (36.)
1-2 Konstantinos Fortounis (40.)
2-2 Alexis Sánchez (65.)
2-3 Alfred Finnbogason (66.)

Barcelona-Bayer Leverkusen 2-1 (0-1)

0-1 Kyriakos Papadopoulos (22.)
1-1 Sergi Roberto (80.)
2-1 Luis Suárez (82.)

BATE Borisov-Roma 3-2 (3-0)

1-0 Igor Stasevic (8.)
2-0 Nemanja Nikolic (12.)
3-0 Maksim Volodko (30.)
3-1 Gervinho (66.)
3-2 Vassilios Torosidis (82.)

Bayern München-Dinamo Zagreb 5-0 (4-0)

1-0 Douglas Costa (13.)
2-0 Robert Lewandowski (21.)
3-0 Mario Götze (25.)
4-0 Robert Lewandowski (28.)
5-0 Robert Lewandowski (55.)

Porto-Chelsea 2-1 (1-1)

1-0 Andre (39.)
1-1 Willian (45+2.)
2-1 Maicon (52.)

Lyon-Valencia 0-1 (0-1)

0-1 Sofiane Feghouli (42.)

Maccabi Tel Aviv-Dynamo Kiova 0-2 (0-1)

0-1 Andriy Yarmolenko (4.)
0-2 Júnior Moraes (50.)

Zenit-Gent 2-1 (1-0)

1-0 Artem Dzyuba (35.)
1-1 Matton (56.)
2-1 Oleg Shatov (67.)