Uutisoimme hiljattain jalkapallon kansainvälisen tutkimuskeskuksen (CIES) tekemästä selvityksestä, jonka mukaan Valioliiga-seuroista Bournemouthilla ja Swansealla ei ole kokoonpanoissaan yhtään omaa kasvattia. Omaksi kasvatiksi lasketaan pelaaja, joka on viettänyt seurassa vähintään kolme kautta 15-21-vuotiaana.

– Jokaisella seuralla on strategia, jonka mukaan toimitaan, Bournemouthin akatemiajohtaja Joe Roach sanoi BBC Radio Solentin haastattelussa.

Koko Valioliigassa vain 11,7 prosenttia pelaajista on seurojen omia kasvatteja. Lukema on selvästi viime vuotta (13,8%) alhaisempi.

– En usko, että kyse on siitä, etteikö lahjakkaita pelaajia olisi. Mutta luonnollisesti heille on annettava mahdollisuus. Se on helppo sanoa, mutta vaikeampi toteuttaa, Roach sanoi.

– Mielestäni olemme menossa tällä hetkellä oikeaan suuntaan. Tässä vaiheessa kautta akatemiapelaajamme ovat olleet mukana Liigacup-otteluissa ja matkustaneet ykkösjoukkueen mukana Valioliigan vieraspeleihin.

– Se on antanut heille mahdollisuuden nähdä, mitä edustusjoukkueessa tapahtuu. Toivon mukaan he nostavat harjoituksissa tasoaan vaaditulle asteelle.