Sensaatiomaista kautta pelaava Jamie Vardy perustaa oman jalkapalloakatemian. V9 Academy -nimeä kantava akatemia on tarkoitettu Englannin liigan ulkopuolella pelaaville pelaajille. Tällä tarkoitetaan neljän ylimmän sarjatason ulkopuolella olevia sarjoja.

Akatemian perustaminen juontaa Vardyn omaan historiaan. 28-vuotias hyökkääjä on noussut alempien sarjatasojen kautta aina Valioliigan maalipörssin kärkinimeksi. Vardy haluaa auttaa akatemiallaan pelaajia, jotka ovat samanlaisessa asemassa, kuin hän itse oli vuosia takaperin.

– Tiedän, että on olemassa pelaajia samanlaisessa asemassa kuin minä olin, jotka vain ansaitsevat mahdollisuuden, Vardy perusteli akatemiansa tarkoitusperää.

– Yhä useampi pelaaja tippuu pois järjestelmästä aikaisemmin. Minulle se tapahtui 16-vuotiaana Sheffield Wednesdayssa, koska he pitivät minua liian pienikokoisena. Muistan miltä se tuntui, ja on vaikeaa tulla takaisin sieltä tai edes ajatella ammattilaistumista.

– Olen jo hetken miettinyt, että asialle voisi tehdä jotain. Muutamien keskusteluiden jälkeen agenttini John Morrisin ja kihlattuni Beckyn kanssa päätimme perustaa akatemian kaivaaksemme esiin lahjakkuudet ja antaaksemme heille mahdollisuuden – toivoaksemme heidän ansaitsevan ammattilaissopimuksen, mutta myös opettaaksemme mitä ammattilaisena pelaaminen vaatii korkeimmalla tasolla.

Akatemia vastaanottaa hakemuksia toukokuusta 2016 lähtien. Ensimmäiset 60 pelaajaa ottavat osaa viikon mittaiselle jaksolle kesällä 2017. Valmennuksesta vastaavat valmentajat, joilla on kokemusta Valioliigasta ja Englannin liigasta.

Pelaajien teknisiä, taktisia, henkisiä ja fyysisiä ominaisuuksia arvioidaan viikon mittaisella jaksolla. Pelaajat saavat myös koulutusta tärkeillä osa-alueilla, kuten ravinnon, sosiaalisen käyttäytymisen ja urheilupsykologian osalta.

Pelaajille luodaan myös henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat. Testijaksolle kutsutaan seurojen pelaajatarkkailijoita katsomaan sekä harjoituksia että otteluita.

– Uskomme, että siellä on useita Jamie Vardyja. V9 Academy tähtää heidän löytämiseen, Vardyn agentti Morris kommentoi.

Lähde: Sky Sports