Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin päätökseen keskiviikkona. Vaikka Valioliiga-seurojen menestyksen pelättiin välillä jäävän heikoksi, selviytyivät Manchester City, Chelsea ja Arsenal kuudentoista parhaan joukkoon.

City ja Chelsea hoitivat hommansa jopa lohkovoiton arvoisesti. Arsenalin jatkopaikka jäi viimeisen oljenkorren varaan, kun taas Manchester Unitedin pelit Mestarien liigassa jäivät lohkovaiheeseen.

Giroudin hattutemppu Ateenassa

Arsenalin 3-0 -vierasvoitto Olympiakosista oli suoritus, johon ei laajemmin etukäteen uskottu. Gunners hävisi kreikkalaisille kotonaan 2-3, ja tiukan pistetilanteen vuoksi se tarvitsi Ateenasta selkeän voiton. Tämä onnistui Olivier Giroudin puhtaalla hattutempulla, joka oli miehen ensimmäinen seurassa.

Olympiakosissa aiemmin lainalla pelannut Joel Campbell osoitti myös kuuluvansa Arsenalin laidalle, pelaten todella vahvan ottelun. Arsenal sijoittui lopulta lohkonsa kakkoseksi.

Chelsea lohko G:n voittaja

Vähintäänkin huonosti kautensa Valioliigassa tähän asti pelannut Chelsea otti lohkovoiton hoitaen viimeisessä kotiottelussa Porton 2-0. Portugalilaisten Ivan Marcano osui omiin, ja Willianin viides Mestarien liiga -maali tällä kaudella sinetöi loppunumerot.

Diego Costa nousi jälleen otsikoihin kähinällään Porto-vahti Iker Casillasin kanssa.

Sterlingin syntymäpäiväjuhlat

Manchester City oli tiistain ottelussa Mönchengladbachia vastaan vielä puoliajalla tappiolla 1-2. Toisella jaksolla täysin toisena joukkueena kentälle astellut City hoiti kuitenkin urakkansa lopulta tyylillä, Raheem Sterlingin osuttua 21-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi ottelun loppupuolella minuutin välein kahdesti. Cityn muista maaleista vastasivat David Silva ja Wilfried Bony.

Manchester United ulos jatkosta

United-kannattajille tiistain kierros oli yhtä tunteiden vuoristorataa, joka päättyi karvaaseen pettymykseen. Anthony Martialin vietyä joukkueensa johtoon vierasottelussa Wolfsburgia vastaan 10. minuutilla toivo heräsi. Sitä heikensi kuitenkin pelin sankariksi lopulta nousseen Naldon tasoitus vain kolme minuuttia myöhemmin, ja lopun alkua osoitti Vierinha, joka vei saksalaiset johtoon ennen puolen tunnin täyttymistä.

Josuha Guilavogui teki oman maalin pelikellon näyttäessä 82. minuuttia, ja jälleen syttyi pieni toivonkipinä punaisten leirissä. United piti ottelun tasoissa kuitenkin vain kaksi minuuttia, ennen kuin Naldon illan toinen maali näytti manchesterilaisille tien Eurooppa liigaan. Samaan aikaan PSV voitti lohkon toisessa ottelussa TSKA:n, ja eteni Wolfsburgin seuraksi kuudentoista parhaan joukkoon.

Unitedin synkkyyttä syvensi tappion lisäksi Chris Smallingin ja Matteo Darmianin liittyminen ottelun seurauksena loukkaantuneiden listalle.