Englannissa on pelattu viime ajat otteluita hyvin tiuhaan tahtiin. Pahimmasta otteluruuhkasta ovat kärsineet joukkueet, jotka ovat FA Cupin lisäksi mukana myös Liigacupissa.

Näihin joukkueisiin lukeutuu Liverpool. Manageri Jürgen Klopp voikin omien sanojensa mukaan antaa Valioliigaan saapuvalle Pep Guardiolalle vain yhden neuvon – varautua valtavaan ottelumäärään. Klopp ei ollut tietoinen ennen Englantiin saapumista, että Liigacupissa välierät pelataan kaksiosaisina. Hän sai jopa onnitteluviestejä Saksasta finaaliin pääsystä voittoisan Stoke-ottelun jälkeen.

– Minun ei tarvitse kertoa Pep Guardiolalle mitään, koska hän on niin kokenut. (Mutta) otteluiden määrä on suurin muutos. Kun tulin tänne, en tiennyt Liigacupin välierien olevan kaksiosaisia. Ihmiset Saksassa sanoivat viime viikolla minulle: ”Olet taas finaalissa”. Idiootit!, Klopp muotoili.

– Se on neuvoni, otteluiden määrä – jalkapalloa, jalkapalloa, jalkapalloa.

– Olen varma, että Pep ostaa muutamia pelaajia ja hänellä on hyvä joukkue, 35 pelaajaa tai jotain! Voin sanoa Englannista erittäin positiivisia asioita. Tämä on mahtava maa, mahtavia ihmisiä, ruoka on paljon parempaa kuin kaikki sanoivat ja sää ei ole mahtava, kuten kaikki sanoivat.

Guardiola vahvisti viime viikolla saaneensa useita työtarjouksia Englannista (uutinen).

Lähteet: The Guardian ja Sky Sports