Watford järjesti tänään Emiratesilla FA Cupin tämän kevään suurimman yllätyksen pudotettuaan Arsenalin laulukuoroon. Tykkimiehet hallitsi avausjakson, mutta toisella puoliskolla Herhiläisten kaksi maalia 13 minuutissa ratkaisivat sarjanousijoille sensaatiomaisen välieräpaikan.

Kaksi edellistä FA Cupia voittanut Arsenal kiri vielä lopussa maalin päähän ja loi lisäjalla useampia vaaratilanteita. Tästä huolimatta Tykkimiesten taru päättyi tämän kevään osalta 1-2-lukemin puolivälieriin.

Peli alkoi Watfordin osalta hyvin hermostuneesti. Toisella minuutilla Calum Chambers laukoi matalana kohti keskustaa, mutta herhiläisten toppari Craig Cathcart onnistui pelastamaan tilanteen ohjaamalla pallon varpaallaan pois omalta alueelta.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Arsenal hyökkäsi jälleen. Joel Campbellin syöttö vapautti Alexis Sánchezin, joka jatkoi pallon Olivier Giroud’lle. Ranskalaisen laukaus upposi verkkoon, mutta maali hylättiin paitsiona.

Avausjakso eteni pitkälti Arsenalin pallollisessa hallinnassa. Varsinaisia maalipaikkoja kuitenkin oli hyvin vähän. 28. minuutilla Gabriel Paulista liukui todella vaarallisen näköisesti Troy Deeneyn jaloille ja Watford-hyökkääjä jäi makaamaan nurmen pintaan. Brassi olisi ansainnut tilanteesta vähintään varoituksen, jota Andre Marriner ei kuitenkaan antanut. Herhiläisten onneksi Deeneylle ei käynyt pahemmin.

Hetkeä myöhemmin Mohamed Elneny vapautui maalin edessä. Laukaus meni kuitenkin hehtaarikaupalla yli maalin ja egyptiläinen missasi tuhannen taalan paikan. 35, minuutilla Tykkimiehet olivat jälleen murtautua ja Sebastian Prödl joutui rikkomaan Mesut Öziliä. Arsenal vaati rangaistuspotkua, mutta Marriner oli eri mieltä. Näin Watford selvisi säikähdyksellä.

Watford tuli toiselle jaksolla hyvin vahvalla ilmeellä ja johtomaali syntyi 50. minuutilla. Deeney ohjasi päällään pitkän sivurajaheiton Odion Ighalolle, joka tälläsi maalinedustalta Herhiläiset yllätysjohtoon.

13 minuuttia myöhemmin Watford rankaisi toistamiseen vaihtomies Adlene Guediouran kasvatettua eroa. Algerialainen täräytti laukauksensa kovalla voimalla Deeneyn tarjoilusta Arsenalin maalin kattoon.

Tykkimiehet tulivat vielä ottelun loppuhetkillä maalin päähän. 88. minuutilla Özil ohitti kolme Watford-puolustajaa ja syötti pallon vierelleen Danny Welbeckille. Englantilaishyökkääjä kavensi eron 2-1:een tarkalla sijoituksella.

Welbeck oli vain muutama minuuttia myöhemmin hyvin lähellä tasoitusta. Tällä kertaa Manchester Unitedin kasvatti kuitenkin laukoi ohi tyhjästä maalista.

Welbeckin huti maksoi lopulta Arsenalille mahdollisuuden välieräpaikkaan. Watford jatkoon lukemin 1-2.

FA Cup sunnuntaina

Arsenal-Watford 1-2 (0-0)

0-1 Odion Ighalo (50.)
0-2 Adlene Guedioura (63.)
1-2 Danny Welbeck (88.)

Manchester United-West Ham 18:00