Arsenalin manageri Arsène Wengerillä on varsinkin puolustuspään pelaajia valitessaan joka ottelussa tekemistä. Laitapuolustajista selkeän ykkösroolin ovat tällä kaudella saaneet espanjalaiset; Nacho Monreal ja kauden komeettoihin lukeutuva Héctor Bellerín.

Keskuspuolustajien osalta Laurent Koscielnyn paikka on ollut avauksessa itsestään selvä aina, kun hän on ollut pelikuntoinen. Sen sijaan toisen topparin valitseminen tuottaa enemmän päänvaivaa.

Per Mertesacker ja Gabriel ovat hyvin monella tavalla toisistaan tyysin poikkeavia pelaajia.

– Valinta on hyvin tiukka. Toisella on enemmän nopeutta, toisella taas kokemusta ja johtajan ominaisuuksia. Useimmiten teen valinnan vastustajan perusteella. Esimerkiksi viime lauantaina oletin, että West Hamilla on kärjessä nopea Diafra Sakho, joten valinta oli selkeästi Gabriel. Lopulta heidän hyökkäystään johtikin Andy Carroll, joka on isona pelaajana erityisen hyvä pääpalloissa.

– Meidän on annettava Gabrielille aikaa kehittyä pelaajana. Harjoituksissa hän onkin osoittanut hyviä merkkejä sen suhteen, joten olen antanut hänelle vastuuta myös peleissä. Joukkue toimikin hyvin Evertonia, Barcelonaa ja Watfordia vastaan.

– Tavoitteena on tietenkin saada pysyvyyttä myös topparien tonteille. On kuitenkin poikkeustilanteita, kuten siinä tapauksessa että vastustaja pelaa vain vastahyökkäyksillä, silloin on harkittava vaihtoehtoja. Muuten peluuttaisin viikosta viikkoon samaa paria.

Lähde: Arsenal