EM-kisat lähestyvät ja Englanti avaa pelinsä viikon päästä lauantaina Venäjää vastaan. Kisoissa nähdään useampikin miljoonia tienaavia huippuvalmentaja. Tarkastellaanpa ketkä koutseista ansaitsevat eniten Ranskan turnauksessa.

5) Vicente del Bosque (Espanja)

Maailmanmestaruuteen ja EM-kultaan Espanjan kertaalleen luotsannut Vicente del Bosque nähdään Ranskassa viimeistä kertaa La Rojan penkin päässä. 65-vuotias konkariluotsille on etsitty kuumeisesti seuraajaa. Del Bosque ansaitsee kolme miljoonaa euroa vuodessa. Ranskassa espanjalaisella on mahdollisuus tehdä historiaa johdattamalla La Roja kolmanteen perättäiseen Euroopan mestaruuteen.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

4) Joachim Löw (Saksa)

Joachim Löwin toistaiseksi suurin saavutus Saksan peräsimessä on kahden vuoden takainen maailmanmestaruus Brasiliassa. Tänä vuonna 56-vuotiaalla luotsilla tulee kymmenen vuotta täyteen maajoukkueen ruorissa. Löw myös työskenteli aiemmin Saksan apuvalmentajana. Saksalaisen 3,2 miljoonan euron vuositienestit ovat kisojen neljänneksi suurimmat.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

3) Fatih Terim (Turkki)

Seuraavaksi vuorossa listan yllätysnimi. Fatih Terim on jo uransa kolmannessa pestissään Turkin ruorissa. 62-vuotias entinen puolustaja palasi maajoukkueen leiviin vuonna 2013 valmennettuaan välissä Galatasarayta. Terim luotsasi Turkkia myös vuosina 1993-1996 ja 2005-2009. 3,5 miljoonaa euroa vuodessa tienaava pitkän linjan valmentaja luotsasi kesän 2008 EM-kisoissa maansa sensaatiomaisesti välieriin. Nyt jatkopaikkakin vaatii voittoa joko Espanjasta tai Kroatiasta.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

2) Antonio Conte (Italia)

Antonio Conte tulee varmasti syksystä lähtien Chelsea-pestinsä myötä Valioliiga-seuraajillekin entistä tutummaksi. Vuonna 2014 Azzurrien peräsimessä aloittaneella italialaisella on nyt viimeinen mahdollisuus tuoda maajoukkueelle menestystä. Conten parhaat saavutukset löytyvätkin seuratasolta 46-vuotiaan valmentajan johdatettua Juventuksen kolme kertaa Serie A:n mestaruuteen. Conten 4,1 miljoonan euron vuositienestit riittävät listan toiselle sijalle.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

1) Roy Hodgson (Englanti)

Roy Hodgsonin ensimmäinen arvoturnaus Englannin peräsimessä oli katastrofi. The Three Lions jäi kaksi vuotta sitten Brasilian MM-kisoissa alkulohkoon hävittyään sekä Italialle että Uruguaylle. Nyt maajoukkueessa on tapahtunut murros ja Englanti voitti karsinnoissa jokaisen ottelunsa. Samalla 68-vuotiaan Suomen maajoukkuettakin luotsanneen Hodgsonin ryhmä on noussut yllätyssuosikiksi. Viiden miljoonan euron vuosituloillaan ”Hodari” on kirkkaasti kisojen parhaiten tienaava valmentaja.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images