Eilinen Englannin ja Venäjän välinen EM-kisojen B-lohkon avausottelu päättyi Marseillen Velodromella sekasortoon (lue lisää asiasta tästä). Päätösvihellyksen soitua venäläiset hyökkäsivät joukolla englantilaisten katsomonosaan.

Maiden kannattajat olivat tapelleet toisiaan vastaan pitkin päivää (lue uutinen tästä). Ranskan kansallisvartio koitti pysäyttää mellakan kyynelkaasuilla. Viisi ihmistä loukkaantui tappeluissa ja kuusi pidätettiin.

Hyökkäyksen käynnistyttyä englantilaiskatsojat koittivat paeta venäläisiä hädissään katsomosta. Synkät ottelukuvat näyttävät, että iskusta saivat kärsiä myös pyörätuolissa istuvat kannattajat. Ei ole tietoa hyökättiinkö heidän kimppuun, vai saivatko he apua.

Useita pakenevia katsojia jäi myös loukkuun hyökkäyksen keskelle. Yksi venäläiskannattaja myös ampui hätäraketin englantilaisten katsomon osaan.

MikeTheTipster

@miketipster
One Russian fan shoots a flare gun into the England end. How has a flare gun got into the stadium?

Alex Barnett

@Alexbarnett77
Appalling scenes. Reports of England fan in wheelchair beaten up guardian_sport: gu.com/p/4yv2c/stw @domfifield

Englannin maalivahti Joe Hart varoitti ennen ottelua kannattajia turvallisuutensa puolesta. Manchester Cityn pelaaja kehotti fanejaan pysymään katsomossa ja pitämään päänsä alhaalla.

https://vine.co/v/iLA5X0EQaOF

Myös Leicesterin Jamie Vardyn tuore vaimo Rebekkah Vardy oli seuraamassa ottelua. Vardy kuvaili peliä heikoimmaksi vieraskokemuksekseen koskaan.