Ensimmäisessä 63 maaottelussaan Zlatan Ibrahimović teki 23 maalia. Sen jälkeiset 50 ottelua ovat tuoneet 39 osumaa. Kun Zlatan tekee osuman, Ruotsi voittaa nämä pelit 73 prosentin todennäköisyydellä.

– Se, kuka tekee maalit, ei ole tärkeätä. Jos Zlatan tarjoilee muille, olen aivan yhtä iloinen kuin jos Zlatan tekee itse, Ruotsin valmentaja Erik Hamrén tuumii UEFA:n verkkosivuilla.

UEFA:n tilastointi osoittaa, että Zlatan on elintärkeä pelaaja sinikeltaisille. Kun Zlatan ei ole onnistunut maalinteossa, on voittoprosentti pudonnut 33:een. Zlatanin ympärillä pyörii kuitenkin niin suuri huuma, että siksi Ruotsia jopa yliarvostetaan ottelun alla.

– Olemme valmistautuneet hyvin, niin Ruotsissa kuin täällä. Kunnioitamme Irlantia ja odotamme innolla tätä taistoa, Hamrén pyöritteli ennen taistoa.

Pieni tasoero

Vaikka Irlanti on perustasoltaan Ruotsia hiukan heikompi, ei ero ole suuri. Ruotsilla on ongelmia puolustuspäässä, ja epäruotsalaiseen tyyliin myöskään yhteispeli ei ole vakuuttanut. Irlannilla on myös ongelmansa – James McCarthy ja hyökkääjät Jonathan Walters sekä Robbie Keane ovat kärsineet vammoista. Viimeistelyn kanssa riittääkin Irlannilla ongelmia.

Ottelun kuva lienee se, että Ruotsi pitää palloa enemmän ja Irlanti puolestaan kyttää vastaiskujen mahdollisuuksia. Vastaiskuissa Shane Long on ehtinyt osoittaa uransa aikana vaarallisuutensa. Vaikka Ruotsi on niukka suosikki, Irlannilla on kaikki saumat yllätykseen.

– Jännitys alkaa nousta. Kisat ovat jo alkaneet. Kisoissa on ollut jo joitain erittäin hyviä pelejä, ja emme malta odottaa tositoimiin pääsyä, Irlannin ohjeistaja Martin O’Neill puolestaan tunnelmoi.

Kertoimet (SuperLenny)

Irlanti – Ruotsi
1 3.70
X 3,00
2 2,22

EM-ottelut tänään

Klo 16.00 Espanja – Tshekki
Klo 19.00 Irlanti – Ruotsi
Klo 22.00 Belgia – Italia