EM-turnauksesta on uutisoitu poikkeuksellisen paljon negatiiviseen sävyyn. Eikä ihme, järjestyshäiriöitä on ollut lähes joka päivä.

Marcan eilisten laskujen mukaan ensimmäisen viikon aikana Ranskassa on pidätetty 323 henkilöä. Listaan voidaan lisätä eilisillan kuusi pidätystä (lue uutinen), joten saldo nousee jo 329:een.

Pidätetyistä 196 (ja mahdollisesti osa eilisillan pidätetyistä) odottaa poliisin huomassa oikeuskäsittelyä. Toistaiseksi kahdeksalle riehujalle on langetettu vankeustuomiot. Ryhmään kuuluu ainakin englantilaisia ja venäläisiä. Lisäksi kymmeniä venäläisiä on karkotettu maasta (lue uutinen).

Toistuvimmat syyt pidätyksille ovat olleet väkivalta, epäilty näpistys ja tavaroiden rikkominen. Ongelmia on toistaiseksi ollut eniten Marseillessa, Nizzassa ja Lillessä. Järjestyshäiriöitä ovat aiheuttaneet suurimmaksi osaksi tiettävästi englantilaiset ja venäläiset, jotka ovat ottaneet yhteen niin Marseillessa kuin Lillessä.

Kahakoissa on loukkaantunut kymmeniä ellei satoja. Ainakin yksi pahoinpitelyn uhri on koomassa (lue uutinen). UEFA on jo langettanut Venäjälle 150 000 euron sakon ja ukaasin joukkueen diskaamisesta, mikäli järjestyshäiriöitä vielä sattuu stadionalueella (lue uutinen). UEFA ei pysty puuttumaan häiriöihin, jotka tapahtuvat stadionalueen ulkopuolella.

Huligaanien tappeluissa ei ole toistaiseksi kuollut ketään. Kaksi kuolonuhria EM-turnauksen ensimmäinen viikko on silti jo vaatinut. Parikymppinen pohjoisirlantilainen kuoli pudottuaan humalassa rantakivikkoon (lue uutinen). Keski-ikäinen – niin ikään pohjoisirlantilainen – puolestaan menehtyi sydänkohtaukseen (lue uutinen).