Kroatia kohtaa tänään D-lohkon ottelussa Tšekin. Kroatialla on mahdollisuus varmistaa ottelussa paikka pudotuspeleihin.

Kroatia dominoi turnausavauksessa Turkkia vastaan vakuuttavasti ja voitti ansaitusti 1–0. Kroatian huippulaadukas keskikenttä pääsi pelaamaan vahvuuksillaan ja loi paikkoja suurinumeroisempaankin voittoon.

Tšekki oli lähellä yltää tasapeliin avauspelissä Espanjaa vastaan, mutta hävisi loppuhetken osumalla 0-1. Vaikka ensimmäinen peli päättyi tappioon, ei joukkueen turnaus ole vielä suinkaan ohi. Yksikin voitto kahdesta jäljellä olevasta pelistä vastaan voi riittää pudotuspeleihin.

– Tšekki tarvitsee pisteitä meitä vastaan. Tšekki ei ole Turkkia heikompi. He pelasivat kohtuullisen pelin Espanjaa vastaan, Kroatian päävalmentaja Ante Cacic sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tšekki on materiaaliltaan selvästi Kroatiaa heikompi, mutta joukkuepeli on kunnossa ja vastaiskut vaarallisia. Kroatian vahvuus on turnauksen eliittiin kuuluvan keskikentän luoma pallonhallintapeli, mutta puolustus ei ole lähellekään samalla tasolla.

– Kroatia on vähän kuin Espanja, koska heillä on monta pelaajaa Real Madridista ja Barcelonasta. Se on hyvin vahva vastustaja, Tšekin päävalmentaja Pavel Vrba sanaili.

Tšekki pelasi Espanjaa vastaan hyvin puolustusvoittoisesti, muttei ole lähtökohtaisesti niin alas valuva nippu. Kroatia luo paikkoja sekä laidoilta että keskeltä, kun taas Tšekki iskee vaarallisesti vastaan nopeilla hyökkäyksillä.

– Espanja-ottelussa meidän oli mietittävä paljon puolustuksen kautta. Nyt mietimme enemmän hyökkäämistä, joten luvassa on joitain muutoksia, Vrba sanoi.

Vedonlyöntimarkkina on reagoinut ensimmäisten otteluiden vähämaalisuuteen liikaa ja runsasmaalisuudesta palkitaan ”liian” suurilla kertoimilla.

Kertoimet (SuperLenny)

2.5 maalia
Yli 2.60
Alle 1.51

Ottelut ja alkamisajat

Italia-Ruotsi klo 16

Tšekki-Kroatia klo 19

Espanja-Turkki klo 22