Lauantaina pelattiin EM-kisojen yhdeksäs kisapäivä. Katsauksessa käymme läpi päivän suurimmat puheenaiheet.

Belgian poliisi esti mahdollisen terrori-iskun

Aamupäivästä Belgiasta kantautui uutisia terrori-uhasta. Maan poliisi oli tehnyt yöllä Brysselin tienoilla ratsioita, joissa jäi kiinni kymmeniä terrori-iskun suunnittelijoita. Suunnitelmana oli iskeä Belgian ja Irlannin väliseen EM-otteluun. Onneksi poliisin toiminnan ansiosta toimet saatiin estettyä ajoissa (lue uutinen tästä).

Jamie Vardyn treenieväät kummastuttivat

Jamie Vardyn eväät Englannin aamuharjoituksissa eivät olleet ne ihan perinteisimmät. Leicesterin maalipyssyn kourassa nähtiin Red Bull -energiajuoma ja nuuskakiekko. Sen sijaan kuntosalilla rehkiminen ei miehen suosikkipuuhaa ole. (lue uutinen tästä).

Islanti kadotti johtonsa viimeisillä minuuteilla

Islanti oli tänään lähellä hyvin lähellä ensimmäistä voittoaan arvokisoissa. Saarivaltio johti Unkaria Gylfi Sigurdssonin rangaistuspotkun turvin 1-0 aivan ottelun viimeisille hetkille saakka. 88. minuutilla kuitenkin puolustaja Birkir Saevarssonin oma maali hautasi nämä haaveet. Toisen epäonni oli toisen onni Unkarin kiinnitettyä itsensä tasapelillä todella lähelle jatkopaikkaa. Maa on neljällä pisteellään lohkon kärkipaikalla.

Cristiano Ronaldon kirottu ilta

Portugalin ottelu Itävaltaa vastaan ei ollut Cristiano Ronaldon parhaimpia hetkiä. Real Madridin tähtihyökkääjä tuhlasi hurjan määrän paikkoja ja laukoi rangaistuspotkustaan tolppaan. Kerran Ronaldo sai pallon verkkoonkin, mutta silloin nousi paitsiolippu. Kaksi tehotonta ottelua tekevät kovaa portugalilaisen itseluottamukselle. Jospa näiden kiikarilukemien jälkeen Unkaria vastaan keskiviikkona hanat aukeaisivat.