Englannin maajoukkueen päävalmentajan paikasta käydään tiivistä spekulaatiota. FA:n toimitusjohtaja Martin Glenn sanoi hiljattain lehdistötilaisuudessa, että tehtävään valitaan paras mahdollinen vaihtoehto, eikä Roy Hodgsonin seuraajan tarvitse olla englantilainen.

Englannin U21-manageri Gareth Southgate ilmoitti jo, ettei miesten maajoukkueen luotsaaminen kiinnosta häntä tällä hetkellä. Muita merkittäviä vaihtoehtoja ovat ainakin PSG:stä potkut saanut Laurent Blanc sekä Arsenalin manageri Arsène Wenger. Nyt myös kiinalaista Guangzhou Evergrandea valmentava Luiz Felipe Scolari on ilmaissut kiinnostuksensa.

– Olen Guangzhoun valmentaja, ja keskityn työhöni täällä. Mutta tiedän, kuinka merkittävä Englannin maajoukkuevalmentajan pesti on jalkapallossa, Scolari sanoi Sportsmailin haastattelussa.

– Pidän englantilaisesta jalkapallosta, ja olen tietoinen maajoukkueen tarpeista. Ymmärrän maajoukkuevalmentajan tärkeyden omalta ajaltani Brasilian ja Portugalin luotsina.

Scolari valmensi Brasilian maailmanmestaruuteen kesällä 2002. Portugalin hän luotsasi 2004 EM-finaaliin, 2006 MM-välieriin ja 2008 EM-puolivälieriin. Brasilian Scolari luotsasi vielä MM-välieriin 2014. 67-vuotias valmentaja ei välttämättä olisi ihan mahdoton valinta Hodgsonin seuraajaksi, sillä hänellä on kokemusta myös Valioliigasta. Scolari valmensi Chelseaa osan kaudesta 2008-09.