EM-kisojen parhaita pelaajia keskikentän osalta ei ollut helppoa valita, sillä onnistujia oli laajalla rintamalla. Listalle ovat raivanneet kuitenkin tiensä pelaajat, jotka olivat joukkueelleen korvaamattomia. Näiden pelaajien otteita on aina hienoa seurata ja osa onnistui EM-kisoissa jopa paljon odotettua paremmin.

Listasimme myös ennen EM-kisoja parhaimmat keskikenttämiehet, mutta silloin listaa koottiin hieman eri näkökulmasta. Voit tutustua siihen tästä.

5. Paul Pogba, Ranska

Ranskalaisnuorukaisen luulisi mahtuvan tälle listalle helposti, jos pelaajasta ollaan valmiita maksamaan enemmän kuin yhdestäkään pelaajasta ikinä – tiukkaa kuitenkin teki. Pogba on vielä nuori pelaaja ja oppii asioita, eikä otteissa näy vielä liiaksi kokeneen konkarin otteita, eikä pidäkään. Fyysisesti huippukunnossa olevalta pelaajalta odotettiin paljon, mutta pelaaja oli esimerkiksi finaalissa hetkittäin vaikeuksissa.

Teknisesti hyvin taitava pelaaja lukee peliä erinomaisesti ja käyttää näitä ominaisuuksia myös hyvin hyödykseen. Isokokoinen keskikenttäpelaaja on parhaimmillaan pitelemätön ja siitä nähtiin merkkejä myös välillä EM-kisoissa.

MARSEILLE, FRANCE - JULY 07: Paul Pogba of France runs with the ball during the UEFA EURO 2016 semi final match between Germany and France at Stade Velodrome on July 7, 2016 in Marseille, France. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Kuva: Getty Images

4. Luka Modric, Kroatia

Kroatian hyvin alkaneet EM-kisat pysähtyivät yllättäen EM-kisojen neljännesvälierissä Portugaliin. Real Madridin ja Kroatian pelillinen johtaja Luca Modric oli EM-kisoissa tasollaan – mies oli Kroatian paras pelaaja. Monipuolinen Modric on saanut kokemuksen myötä tasaisuutta otteisiinsa ja se näkyi myös EM-turnauksessa. Erinomainen syöttelijä oli korvaamaton pelaaja joukkueelleen.

PARIS, FRANCE - JUNE 12: Luka Modric of Croatia celebrates scoring his team's first goal during the UEFA EURO 2016 Group D match between Turkey and Croatia at Parc des Princes on June 12, 2016 in Paris, France. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Kuva: Getty Images

3. Aaron Ramsey, Wales

Walesilainen pelasi erinomaisen EM-turnauksen tehden yhden maalin ja antaen neljä maalisyöttä viiteen otteluun. Valitettavasti Ramsey ei päässyt pelikiellon vuoksi ottamaan osaa välieräkamppailuun ja se näkyi pahasti Walesin pelissä. Melko vapaassa roolissa Ramseyn otteet olivat totuttua tasaisempia ja pelaajan otteista näkyi, että keskikenttämies todella nautti tekemisestä.

EM-kisojen eniten maalisyöttöjä Belgian Eden Hazardin ohella antaa osviittaa siitä, kuinka onnistuneet kisat walesilainen pelasi. Keskikentän dynamo teki armottomasti töitä ylös- ja alaspäin. Ilman Ramseya Walesin pelaaminen näytti lähinnä yksinyrittämiseltä eikä se ollut enää joukkue isolla J:llä.

PARIS, FRANCE - JUNE 25: Aaron Ramsey of Wales reacts after the disallowed goal during the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Wales and Northern Ireland at Parc des Princes on June 25, 2016 in Paris, France. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Kuva: Getty Images

2. Toni Kroos, Saksa

Saksalainen oli yksi kisojen parhaista pelaajista, eikä pelaajan nimi turhaan löydy turnauksen ja medioihin tähdistöistä. Kroos loisti tuttuun tapaansa syöttötaidoissaan, kun koko turnauksen jälkeen pelaajalla oli Saksan paras syöttöprosentti 92.4%.

Kroos on vasta 26-vuotias, ja tuntuu, että saksalainen on voittanut jo kaiken. Onhan mies saavuttanut muun muassa maailmanmestaruuden ja Mestarien liigan voiton. Loistavan potkutekniikan omaava pelaaja laittaa pallon tarkasti omien jalkaan niin lähelle kuin kauas. Luo tilanteita tyhjästä, eikä ikinä tunnu pettävän suorituksillaan. Voisi olla listaykkönen.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

1. Dimitri Payet, Ranska

Payet aloitti EM-kisat heti avausottelussa mahtavasti – upea osuma Romanian verkkoon siivitti Ranskan lentoon, joka kesti aina finaaliin saakka. Erottui Ranskan joukkueesta ollen erittäin hyvällä pelipäällä lähes koko turnauksen.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja loi joukkuetovereilleen ottelusta toiseen lukuisan määrän maalipaikkoja ja paremmalla viimeistelyllä tulokset olisivat voineet olla vielä parempia. Taitava pelaaja on kypsynyt vanhemmalla iällä pelipaikkansa eliittiin. Teki kolme maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä, jonka lisäksi oli hyvin vaarallinen erikoistilanteiden antamisessa. Oli pitkään ehdolla kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images