Arsenal on jo parin päivän ajan leireillyt Yhdysvalloissa, jossa se kohtaa kauden toisessa harjoitusottelussaan MLS-tähdistöjoukkueen perjantaina. Joukkueen mukana eivät ole Euroopan mestaruuskisoissa pidemmälle edenneitten maajoukkueitten pelaajat kuten Mesut Özil, Laurent Koscielny ja Olivier Giroud. Pois amerikankiertueelta jäivät viime hetkillä myös keskuspuolustajat Gabriel ja Per Mertesacker.

Manageri Arsène Wenger vahvisti tiedotusvälineille keskiviikkona, että joukkueen kapteenistoa tulevalla kaudella todennäköisesti johtava Mertesacker on sivussa pidempään.

-Hän pelasi Lensia vastaan perjantaina, ja tunsi ottelun jälkeen pientä kipua polvessaan. Lauantaina selvisi että kyse on vakavammasta, ja hänet on leikattu sunnuntaina Saksassa. Operaatio meni hyvin, mutta emme vielä tiedä toipumisajan pituutta. Arvelen sen kuitenkin olevan joitain kuukausia.

Gabrielin pitäisi viime tietojen mukaan kuntoutua Valioliigan avaukseen mennessä. Kun kuitenkin Mertesackerin takaiskun lisäksi myös joukkueen ykköstoppari Koscielny palaa kesälomaltaan myöhässä, on keskuspuolustus melkoinen kysymysmerkki. Juuri ennen Yhdysvaltoihin lähtöä Gunners-miehistöön liittynyt Rob Holding on ilmeisen lupaava pelaaja, mutta vasta 20-vuotias ja vailla kokemusta korkeimmalta sarjatasolta.

-Joudumme miettimään vaihtoehtoja vähän laajemmalta saadaksemme puolustukseen riittävästi kokemusta. Näemme täällä ollessamme, millaisiin otteisiin nuori osastomme pystyy. Kun Per on poissa, meiltä puuttuu joka tapauksessa kokemusta, ja yritämme hankkia uuden pelaajan tuomaan sitä.