Manchester Cityn hyökkääjä Wilfried Bony jatkaa uraansa toisessa Valioliigaseurassa. 27-vuotiaan Norsunluurannikon maajoukkuehyökkääjän sopimus Stoken kanssa kattaa koko kauden. Potters vahvisti asian verkkosivuillaan.

– Hänellä on voimaa, nopeutta ja hyvät fyysiset kyvyt, jotka tulevat epäilemättä auttamaan meitä. Hänen tekniikka ja viimeistelytaidot ovat myös uskomattomia. Hänet ostettiin 18 kuukautta sitten isolla rahalla, joten tiedämme saavamme laadukkaan hyökkääjän, manageri Mark Hughes kehui Stoken tiedotteessa.

Bony löi itsensä läpi Valioliigassa Swanseassa, jonne hyökkääjä saapui kaudella 2013-14 Vitessestä. Norsunluurannikkolainen takoi heti ensimmäisenä vuonnaan 34 Valioliiga-otteluun 17 maalia.

City osti Bonyn tammikuussa 2015 suurella 33 miljoonan euron siirtosummalla. Norsunluurannikkolainen jäi Manchesterissa vaihtohyökkääjän rooliin. Viime kaudella 26 otteluun syntyi vain neljä maalia.

Toimittajan sana

Stoke on seurana Bonylle juurikin oikea vaihtoehto. Pottersilta puuttuu selkeä ykköskärki. Mame Diouf ei ole varsinainen piikkipelaaja ja ikä on hidastanut Peter Crouchin menoa. Suuria peliminuutteja siis voidaan odottaa. Näin Bonylla on loistava mahdollisuus nousta takaisin entiselle tasolleen.