Viime kaudella vain täpärästi Valioliigassa säilynyt Sunderland teki kesän yhdeksännen hankintansa siirtoikkunan jo sulkeuduttua. Vapailla papereilla ollut Victor Anichebe saapuu seuraan kauden mittaisella sopimuksella.

Sunderlandin manageri David Moyes tuntee 28-vuotiaan nigerialaishyökkääjän läpikotaisin, sillä miehillä on yhteistä historiaa Evertonista peräti seitsemän kauden ajalta. Yksivuotiaana Nigeriasta Englantiin muuttanut Anichebe pelasi kasvattajaseuransa Evertonin ykkösjoukkueessa vuosina 2006-2013. Kausi 2015-2016 vierähti West Bromwichissa niukalla peliajalla eikä hänen sopimustaan enää jatkettu.

-Minulla on täällä hyvä ystäviä ja kuten kaikki tietävät, tunnen managerin erittäin hyvin. Hän nosti minut edustusjoukkueeseen nuorena pelaajana, Anichebe kommentoi siirtoaan.

-Minulla oli muutamia vaihtoehtoja Englannissa ja Euroopassa, mutta manageri oli siirrossa valtava vaikutin. Hän tuntee minut hyvin ja uskon, että hän saa minusta kaiken irti.

Peliaikaa Anichebelle lienee luvassa, sillä ennen nigerialaisen hankintaa Jermain Defoe oli ykkösjoukkueen ainoa terve kärkimies.

Lähde: BBC Sport